De Bevers D1 met plezier naar de winst

VoV, 11-11-2018. 12:48 uur. Gisteren stond de wedstrijd tegen dames 3 van VC Sneek op het programma . Na de “mislukte” wedstijd van afgelopen week wisten we dat we vandaag weer vol aan de bak moesten. VC Sneek staat op de 11 de plaats in de competitie. Wij nog steeds op een verdienstelijke zesde plaats. Op papier moest dit een makkelijke wedstrijd worden voor ons.

We starten de eerste set weer erg nerveus, en keken al vroeg in de set tegen een 7-3 achter stand aan. Door de juiste keuzes en slimme aanvallen konden we het verschil weer terug brengen tot 10-10. Nu gingen we mooi gelijk op tot 20-21 en konden we het verschil maken door deze set te winnen met 22-25.

De 2de set begon niet veel beter dan de eerste set. We moesten bij 6-0 achterstand de eerste team-out nemen. Gelukkig pakte dit goed uit en wisten we het verschil weer om te zetten naar 8-8. We hielden dit vol tot 16 -16. Door persoonlijke fouten en te weinig service druk konden we ons niveau niet vast houden en verloren deze set met 25-20.

In de 3de set begonnen we direct goed, een 0-3 voorsprong op het bord speelt wel makkelijker dan een 6-0 achter stand. Toch kwamen de dames uit Sneek weer op een kleine voorsprong, die werd gelukkig te niet gedaan door onze goede service. Tot 11-11 bleven ze bij en daarna liepen we uit naar 11-17. En wonnen deze set netjes met een 20-25.

Dan de 4de set ook winnen en we hebben 4 punten,  dit pakte echter anders uit dan we hadden verwacht. We begonnen weer met een 6-2 achterstand, we kwamen goed terug, maar de dames uit Sneek hielden steeds een voorsprong van een punt of vijf. Bij 15-10 achter werd het weer tijd voor een time-out. Na deze time out konden we de verdediging van Sneek goed onder druk zetten en kwamen we terug tot 15-14.

Weer konden we niet doordrukken en werd het verschil weer gemaakt naar 19-14.  Sneek zag de overwinning al dichter bij komen. Bij 21-16 zag het er ook naar uit dat we een 5de set moesten gaan spelen. Gelukkig waren de dames uit Lemelerveld dit niet van plan en kwamen punt voor punt dichter bij en wisten deze set te winnen met 22-25. Vier punten erbij en een plaats gestegen op de ranglijst.

Zaterdag moeten we het op nemen tegen de dames uit Zwolle. Zij staan op een derde plaatst in de competitie. Dit gaat naar verwachting een mooie wedstrijd worden.  De wedstrijd zal om 19.00 uur aanvangen in sporthal de Heidepark te Lemelerveld. Natuurlijk bent u weer van harte welkom.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Erik Paarhuis, De Bevers dames 1.