De Bundesliga: Zege de Ladies, verlies Münster

VoV, 20-12-2020. 5:36 uur. In de Bundesliga bij de dames stonden gisteren de voorlaatste wedstrijden van het kalenderjaar 2020 in de agenda. De laatste worden op 26 en 27 december gespeeld, waarna er op 2 januari 2021 voor het eerst in het nieuwe jaar weer wordt gevolleybald.

De stand vooraf was:  1>MTV Stuttgart 9-25, 2> Dresden 8-18, 3> Schwerin 8-18, 4> SC Potsdam 10-18, 5> VfB Suhl 10-17, 6> Rote Raben Vilsbiburg 8-15. Na de zesde plek zit een kloof van vijf punten met de achtervolgende teams. 7> Ladies in Black Aachen 9-9, 8> VC Wiesbaden 9-9, 9> NawaRo Straubing 9-9, 10> USC Münster 9-7 en 11 Schwarz – Weiss Erfurt 9-2

Rote Raben Vilsbiburg vs. Dresden was een duel in de bovenste helft, waarbij de ploeg van Myrthe Schoot ongetwijfeld de 2-3 nederlaag in de laatste thuiswedstrijd tegen Ladies in Black Aachen wilde rechtzetten. Maar dat kwam er niet van, Dresden was de betere ploeg en won met 1-3 via de setstanden 16-25, 20-25, 25-22 en een dikke 13-25.  Aces (3/8) en foutenlast (18/27) waren voornamelijk de oorzaak van het verschil. Myrthe Schoot kwam 20 keer op de serve van Dresden in actie, 2 keer met een niet positief resultaat.

Ladies in Black Aachen vs. NawaRo Straubing was he duel der middenmoters, waarbij de Ladies het positieve gevoel van de overwinning in Vilsbiburg wilden vasthouden en zo tevens afstand konden nemen in die middenmoot. Dat lukte middels een 3-0 zege.

In de twee eerste sets sloeg Aachen toe na de 19-17 stand, nadat ze in de eerste set al met 13-8 hadden voorgestaan. De series van 19-17 naar 25-17 bleef onbeantwoord. In de derde set werd 19-12 nog 22-20 voordat de 25-21 op het scorebord kwam. Eline Timmerman speelde niet bij Aachen, Iris Scholten stond bij NawaRo twee sets in de basis en maakte 7 punten.

Erfurt vs. USC Münster was een rasecht kelderduel. Münster had hun laatste duel gewonnen en reisde vol zelfvertrouwen naar de hekkensluiter. Maar kon er niet met een zege vertrekken. Het werd 3-2. De 1-2 voorsprong in sets (26-24, 22-25, 23-25) kon niet in winst omgezet worden. Erfurt pakte in de vierde set met twee series (12-11 naar 15-11 en 15-14 naar 19-14) genoeg voorsprong om met 25-18 de tiebreak af te dwingen. In de vijfde set maakten ze de set na 11-10 ineens uit.

Demi Korevaar had in de eerste set een invalbeurt en in de volgende begon ze vier keer in de basis. Ze scoorde 8 keer. Sarah van Aalen stond de eerste drie sets in de basis en had daarna nog een invalbeurt. Zij scoorde 1 keer.

VC Wiesbaden vs. VfB Suhl kon voor Suhl bij een goed resultaat een mooie sprong op de ranglijst betekenen. En dat mooie resultaat behaalden ze met een 1-3 zege, zonder speeltijd voor Laura de Zwart en Dagmar Boom.  Met 25-23, 18-25, 19-25 en 18-25 pakten ze de volle buit en de derde plaats op de ranglijst.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV Sarah van Aalen.