Vizier op volleybal

 

Team Eurosped gaat weer van start

VoV, 19-12-2020. 13:54 uur. We hebben dinsdag 14 december allemaal de verzwaarde maatregelen vanuit het kabinet meegekregen, maar ook vernomen dat de topcompetities, waaronder de Eredivisies dames en heren een uitzondering blijven vormen op de maatregelen. Vanaf afgelopen donderdag mochten de Eredivisieteams weer, onder strikte voorwaarden, ‘gewoon’ trainen, en zich daarmee voorbereiden op de herstart van de competitie in januari.

Team Eurosped werd hiermede uit de pauzestand gehaald, de periode na oktober kenmerkte zich voor de ploeg van trainer jan Berendsen en coach Diane Rademaker o.a. door buiten trainen op 1,5 meter afstand en individuele binnen training of in kleine groepjes op 1,5 meter. Vanaf 17 december konden de groepstrainingen onder strikt Corona protocol weer van start gaan.

Procedure en testen: Dit betekende voor Team Eurosped dat er vóór de eerste teamtraining een nulmeting d.m.v. een Covid-19 antigeen sneltest gedaan moest worden. Deze nulmeting vond op 18 december plaats en werd door gekwalificeerde medewerkers van De Haere afgenomen. Deze gevalideerde sneltests werden door de Nevobo ter beschikking gesteld aan de eredivisieclubs.

Naast deze nulmeting zullen deze tests toegepast worden vóór elke competitiewedstrijd. Een positieve uitslag voor een teamlid (speelsters en staf) betekent uitsluiting van de wedstrijd. Tijdens de trainingsdagen wordt er vóór elke training een triageformulier ingevuld en een temperatuurmeting gedaan. Een negatief resultaat betekent uitsluiting van de training. Hiermee verwacht Team Eurosped veilig en vertrouwd te kunnen trainen en spelen.

Diane Rademaker: “Het team is dankbaar voor deze herstart en onderkent de grote verantwoordelijkheid die het heeft in deze voor velen erg vervelende periode. Het vraagt ook veel van speelsters en staf in het ook zorgvuldig omgaan met hun sociale omgeving in hun vrije tijd.”

Ook aanvoerster Lisanne Baak is blij met het begin van de competitie. “We hebben ontzettend veel zin om weer wedstrijden te gaan spelen maar wat we vooral belangrijk vinden dat dat op een veilige manier geregeld wordt. De bond heeft testen besteld en voorwaarden opgesteld en daar zijn we blij mee. We hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten en zien uit naar de teamtrainingen en het 6 tegen 6 spelen.”

Voor het leveren van de sneltests is de Nevobo een verbintenis aangegaan met twee leveranciers. Active Living en het Almelose The Vital Company gaan deze uitleveren.

Strategisch adviseur van The Vital Company Jordy Kamphuis: “We zijn blij dat we samen met Active Living een actieve bijdrage kunnen leveren aan het veilig opstarten van de volleybal eredivisie. Het zijn niet enkel de testen maar ook de bescherming en de training van de persoon die de tests gaat uitvoeren behoren tot het pakket dat we aan de Nevobo leveren”.

Programma: Het was nog een heel gepuzzel met teams en bond om nog een representatief programma voor de nog resterende tijd in elkaar te draaien. Dit ziet er nu als volgt uit:

Er wordt op 9 januari gestart met een halve reguliere competitie. Eurosped speelt als eerste tegen Apollo 8, meteen dus een mooie Twentse derby. Na deze competitie, die eindigt op 27 februari, wordt de balans opgemaakt. De bovenste vier spelen in de kampioenspoule een volledige competitie en de onderste vijf doen dit in de degradatiepoule. Vervolgens spelen de eerste twee van de kampioenspoule in een best of five reeks om het kampioenschap van Nederland.

Het plan is verder om een bekertoernooi af te werken in het Paasweekend. Daarvoor plaatsen zich de beste acht teams van de reguliere competitie. De mogelijkheden hiervoor worden nog nader onderzocht.

Wedstrijden worden gestreamd: Tijdens de wedstrijden wordt het aantal aanwezige functionarissen tot een minimum beperkt. Om dit goed te organiseren wordt Het Punt verdeeld in vier verschillende zones waarbij het voor de toegestane aanwezigen duidelijk is welke zones betreden mogen worden. Toeschouwers zullen in ieder geval niet worden toegestaan. Wedstrijden zijn te volgen via livestreams via de Nevobo en veelal ook via de website van de club.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron nieuwsbrief Eurosped. Foto Jan van den Noort.