De Coppa Italia bij de dames

VoV, 11-03-2021. 6:06 uur. Gisteren werden de kwartfinales voor de Coppa Italia bij de dames gespeeld. Met daarin een aantal Nederlandse speelsters.

Monza van Floortje Meijners won met 3-1 van Scandicci via de setstanden 25-23, 23-25, 25-22 en 25-18. Meijners scoorde 20 keer, had een scoringspercentage in de aanval van 50%. Conegliano van Robin de Kruijf was met 3-1 te sterk voor Busto Arsizio. Na de 0-1 achterstand in sets maakten 25-18, 25-19 en 25-20 er alsnog een zege van. Grote uitblinker was Egonu die maar liefst 42 (!) keer scoorde en op een aanvallend scoringspercentage van 68% kwam. De Kruijf scoorde 5 keer.

Novara van Nika Daalderop won met 3-0 van Firenze. De gasten kregen na de 31-29 in de eerste set in de volgende twee doorgangen 16 en 21 punten mee. Daalderop moest het doen met een invalbeurt, waarin ze 1 keer scoorde. Herbots, Bosetti, Smarzek en Washington kwamen bij Novara allemaal in de dubbele cijfers.

Chieri ’76 won thuis met 3-0 van Trentino. Annick Meijers kreeg geen speeltijd. Alleen in de laatste set was er wat spanning (25-23), de sets daarvoor gingen met 25-17 en 25-18 naar de thuisploeg.