Vizier op volleybal

 

De Eerste Divisie A dames a.s. weekend

VoV, 14-10-2021. 10:30 uur. De tweede Dinkelland derby staat er aanstaand weekend op het programma. Tussen DeVoKo Denekamp en Wevo ’70 Weerselo. Overigens is de gemeente Dinkelland in deze Eerste Divisie wel heel prominent vertegenwoordigd met naast DeVoKo en Wevo ook nog Rosstars en Set Up ’65 dames 2. We zouden het zomaar de ‘Dinkelland Divisie’ kunnen noemen.

DeVoKo heeft 13 punten uit vier wedstrijden, Wevo staat op 10 uit drie. Beide ploegen doen het tot nu prima. Wevo wist in Wehl bij koploper Halley een setje en puntje mee te pakken, DeVoKo bleef daar met lege handen. Of Wevo na de 4-0 winst tegen Rosstars opnieuw een Dinkelland derby gaat winnen? DeVoKo barst van het zelfvertrouwen na de 1-3 in Groningen. En of één setje tegen Halley het verschil maakt wie er nu wel of niet favoriet is?

Set-Up Dames 2 krijgt VoCASA dames 2 uit Nijmegen op bezoek. Twee keer uitwinst en één thuiszege staan er op het trackrecord van de ploeg uit Ootmarsum. Daar zullen ze 2 om 2 van willen maken. Kijkend naar de huidige stand lijkt VoCASA echter wel een maatje groter dan Emmen en Dash, waarvan Set-Up al won. Die ploegen staan onderin, VoCASA is met 16 punten de nummer twee in de stand. Set-Up staat 4de met 12 punten.

Rosstars,  zoals gezegd ook uit Dinkelland (Rossum) krijgt Dash uit het Achtkastelendorp Vorden op bezoek. Rosstars is 9de met zes punten, Dash staat 11de met vier punten. Rosstars wist vorige week bij Sudosa Dames 2 in Assen twee welverdiende punten mee te nemen, Dash kon na de 28-26 in de eerste set tegen Set-Up geen vuist meer maken.

Onderin de ranglijst staan Alterno 2 (10de, 5 punten) en Emmen ’95 (12de, 3 punten. Bij hun onderlinge confrontatie zaterdag in Apeldoorn staat er dus nogal wat op het spel. Afstand nemen, aansluiten of inhalen, alles is mogelijk voor de winnaar.

Halley is koploper na vier wedstrijden met 18 punten. Tegenstander Sudosa 2 heeft er 8 minder. De ploeg uit Wehl, die door zo’n beetje iedereen als de nieuwe kampioen wordt gezien, zal dat elke week opnieuw waar moeten maken. “Want we zijn nog niet in Parijs” zouden ze bij de Tour zeggen. Sudosa 2 zal het niet nalaten om, als zich de mogelijkheid voordoet, te laten zien dat zelfs gedoodverfde kampioenen ‘een lekke band’ kunnen krijgen. Een mindere dag kunnen hebben en dan is ‘the chase on’ , wat dat ook precies moge betekenen.

Donitas 2 verloor vorige week thuis van DeVoKo. In hun eigen ‘Groene Hel, want als je blauw met geel mengt wordt het toch groen. Laten we het toch maar de ‘Blauw-Gele Hel’ noemen, dan heeft iedere club in Groningen zijn eigen hel.

Donitas krijgt SV Dynamo 2 op bezoek. De gasten geven blijkbaar de voorkeur aan het spelen van vijfsetters. Of ze het ook zo lang in het blauw-gele hellevuur volhouden? Als het enigszins kan liever niet denken we. In vier sets met een rode brandblusser het vuurtje doven zal meer aanspreken.

Let wel: We kunnen ons voorstellen dat er ook teams zijn die deze divisie liever de Apeldoornse, Groningse, Drentse of Achterhoekse Divisie zouden willen noemen, maar die zijn wel in de minderheid ten opzichte van de Dinkellandse. En worden dus weggestemd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.