Vizier op volleybal

 

De Eerste Divisie B dames a.s. weekend

VoV, 14-10-2021. 10:35 uur. VV Utrecht dames 2 en Peelpush dames 2 zijn op dit moment de teams die in deze divisie aan de leiding gaan. Zaterdag spelen ze tegen ploegen uit de middenmoot.  Next Volley (vs. VVU) en Pegasus (vs. Peelpush) zijn dan de tegenstanders, die zullen proberen in ieder geval één keer beter te zijn dan de teams die  de koppositie hebben. En met één keer bedoelen we niet één setje maar gewoon één hele wedstrijd.

De puntenoogst van Zaanstad en VC WIK is tot nu beperkt gebleven tot twee. Het zal nog een hele klus voor deze twee ploegen worden om thuis tegen VC Velden (vs. VC WIK) en uit bij Volley Meerkerk ’95 (vs. Zaanstad) dat subtotaal fors te verhogen. Beide laaggeplaatste teams verloren afgelopen week net als hun tegenstanders van zaterdag.

Van die vier verliezers van vorige week zullen er aanstaand weekend zeker twee als winnaar van het veld stappen. En heel logisch, ook twee hun volgende nederlaag lijden. Maar wie o wie behoort tot welke groep?

Het Amsterdamse Armixtos speelt uit tegen Inter Rijswijk. Armixtos zouden we de virtuele koploper kunnen noemen, ze staan 4 punter achter het leidende duo, maar speelden één wedstrijd minder. Als alles meezit en de winnende teams uit de vorige alinea zijn niet VVU en Peelpush dan kan virtueel ook zomaar reëel worden.

Stravoc is het wellicht wel een beetje aan de eigen fans verplicht om de zeperd van 14 dagen geleden in eigen hal tegen Peelpush 2 recht te zetten. Voor zichzelf deden ze dat al tegen VC Velden, waarvan ze uit met 1-3 wonnen. Nu nog voor de fans in de eigen hal.

Maar Havoc, de nummer vier met 11 punten zal zich door Stravoc (9de met 7 uit 3) niet zomaar naar een nederlaag laten spelen. Peelpush 2 gaf het voorbeeld, dat zullen zij willen kopiëren.

We houden u op de hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.