De eerste VNL-week bij de dames, poule Nagoya

VoV, 04-06-2023. 6:00 uur. De eerste VNL-week bij de dames zit erop. De acht teams in de poule in Nagoya (Japan) kunnen na vier gespeelde wedstrijden de eerste balans opmaken. Veel teams hebben hun sterspeelsters nog niet in de selectie van de eerste week opgenomen.

In de poule in Nagoya waren ingedeeld Japan, Brazilië, Bulgarije, Nederland, Dominicaanse Repbliek, Kroatië, Duitsland en China. Daar waren de resultaten:

Dag 1, 30 mei:

Nederland vs. Duitsland 1-3. Hierover deden we uitvoerig verslag.

Japan vs. Dominicaanse Republiek 3-1. De derde set moest Japan met 22-25 aan de tegenstanders laten, de overige drie wonnen ze met 25-23, 25-28 en 25-15. Koga scoorde 23 keer. Japan maakte het verschil aanvallend met 62 om 46 punten.

Dag 2, 31 mei:

Kroatië vs. Bulgarije 0-3. Een afgetekende Bulgaarse zege waarbij Kroatië per set 12, 17 en 19 punten meekreeg.

China vs. Brazilië 3-2. Teams wonnen om beurten een set. Waarbij de eerste met 25-23 naar China ging en daarna ook de derde en vijfde wonnen. Y.Y. Li werd met 26 punten topscorer.

Dag 3, 1 juni:

Kroatië vs. Duitsland eindigde in een 0-3 zege voor onze Oosterburen. Kroatië kreeg 18, 23 en 23 punten per set mee. Hannah Orthmann werd wederom de topscorer bij Duitsland met 23 treffers. De Duitse ploeg maakte het verschil aanvallend en serverend met 38 om 60 eigen punten.

Bulgarije vs. Dominicaanse Republiek werd een 2-3 zege voor de Dominicaanse Republiek, dat een 2-1 achterstand in sets via 14-25 en 11-15 kon ombuigen naar winst. Aanvallend scoorden ze 26 punten meer, hun foutenlast was 15 punten hoger. Brayelin Martinez werd met 25 punten topscorer.

Brazilië vs. Nederland zie ons eerder gepubliceerde verslag.

Dag 4, 2 juni:

China vs. Duitsland. China was een maatje te groot voor Duitsland, dat zonder setwinst verloor. Per set kregen ze 19, 20 en 22 punten mee.

Dominicaanse Republiek vs. Nederland. Zie ons verslag op VoV.

Kroatië vs. Japan. De gastheer boekte een 0-3 zege tegen Kroatië, dat op dit niveau debuteert. Kroatië kwam per set niet verder dan 17, 19 en 20 punten. Koga werd met 18 punten topscorer, de Japanse eigen score bedroeg 17 punten meer in de aanval.

Dag 5, 3 juni:

Brazilië vs. Dom. Republiek 3-1. De Braziliaanse ploeg won de eerste en vierde set met 27-25. De andere twee sets eindigden in 20-25 en 25-21. Gonzales van de Dominicaanse Republiek werd met 23 treffers topscorer. Ana Cristina van Brazilië scoorde 16 keer.

China vs. Nederland. Zie ons verslag op VoV.

Bulgarije vs. Japan 0-3. Met een eigen score van 42 om 54 punten pakte Japan de setwinsten met 20-25, 17-25 en 19-25. Innoue (14) en Koga (13) werden met de tussen haakjes staande scores de topscorers van de partij.

Dag 6, 4 juni:

Kroatië vs. Brazilië eindigde in een 0-3 zege voor Brazilië. Via 24-26, 18-25 en 8-25. De laatste set ging via 1-8, 5-15 en 7-22 vlot naar de Zuid-Amerikaanse dames. Ana Cristina werd met 22 punten de topscorer.

Duitsland vs. Bulgarije werd een vijfsetter met 15-10 winst in de vijfde set voor Duitsland. Na 18-25 en 25-20 beslisten minimale verschillen (23-25, 26-24) de sets voor de tiebreak. Yordanova van Bulgarije werd met 28 punten topscorer. Bulgarije had een +2 op de eigen score, maar een hogere foutenlast.

Japan vs. China is altijd een derby van de eerste orde, zo ook deze jaargang. China pakte de eerste set met een ruime 18-25, in de tweede maakten ze van een 14-7 en 21-15 achterstand een 25-27 setwinst. De derde set werd ook met 25-27 gewonnen. Y.Y. Li werd met 20 punten topscorer, Koga van Japan bleef er één bij haar achter.

De top 8 na 3 speelweken en 12 wedstrijden plaatst zich voor de VNL-finals in Arlington, Texas, USA. De stand na 4 wedstrijden in de eerste week is:

• 01> Polen 4-11, 02> China 4-11, 03> USA 4-9, 04> Turkije 3-10, 05> Brazilië 3-10, 06> Japan 3-9, 07> Duitsland 3-8, 08> Thailand 2-7
  • Dan volgen:
  • 09> Canada 2-6, 10> Dominicaanse Republiek 2-4, 11>Bulgarije 1-3, 12> Italië 1-3, 13> Servië 0-2, 14> Nederland 0-1, 15> Kroatië 0-0, 16> Zuid-Korea 0-0
  • Vermeld zijn het aantal gewonnen wedstrijden en de behaalde punten. Opvallend de notering van Italië en Servië.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. China.