Vizier op volleybal

 

Cas Abraham keert terug naar Dynamo

VoV, 05-06-2023. 5:20 uur. Een oude bekende keert terug bij Draisma Dynamo. Voor de tweede keer in vijf jaar tijd maakt Cas Abraham de overstap naar Apeldoorn. De 24-jarige Barnevelder was het in het seizoen 2018-2019 al eerder actief voor de landskampioen. In dat jaar won hij met Draisma Dynamo de nationale beker.

De 1,92 meter lange passer/loper groeide in de tussenliggende seizoenen bij Simplex SSS uit tot een volwassen eredivisie-volleyballer. “Ik ben heel erg blij dat ik komend seizoen voor Draisma Dynamo ga spelen. Door goeie en leuke gesprekken met Redbad Strikwerda was de keuze al snel gemaakt. Ik heb er veel zin in om mezelf te laten zien in de Draisma Dynamo Arena. Na een aantal mooie leuke jaren bij Simplex SSS kijk ik er erg naar uit om mijn carrière voort te zetten in Apeldoorn”, verklaart Abraham.

Wim Jonker weet wat de nieuweling in huis heeft. Het bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo verwacht veel van Abraham. “Cas heeft in het verleden natuurlijk al bij ons gespeeld. Hij kwam destijds bij het Talentteam vandaan. Hij heeft in dat seizoen de hoge verwachtingen nog niet kunnen inlossen. Bij SSS is hij de afgelopen jaren echter sterk verbeterd. We hopen dat hij komend jaar bij ons definitief doorbreekt als vaste waarde in de eredivisie.”

gh @ VoV, bron website SV  Dynamo Apeldoorn Foto Wout van Zoeren.