De Hofnar Bovo H1 wint in sfeervol Soest

VoV, 07-10-2019. 6:04 uur. De Hofnar-Bovo heren 1 trekt met een 1-3 overwinning op Axell Claims / Sovoco heren 1 de winnende lijn door in de 1e divisie.

In de eerste set wist de Hofnar-Bovo al gauw uit te lopen op Sovoco door een hoge service druk en een gigantisch blok neer te zetten. Deze voorsprong werd de rest van de set vastgehouden en zo werd de eerste set dan ook afgesloten met 21-25 winst.

De tweede set leek Axell Claims / Sovoco wakker geschud in het sfeervolle zaaltje in Soest en ging het gedurende de set gelijk op. Tot de zogeheten big points bleef de stand in evenwicht, maar door de lage foutenlast en wat extra power in de aanval wanneer het er echt om ging wist De Hofnar Bovo afstand te nemen en deze set met 20-25 te winnen.

De derde set was het De Hofnar-Bovo die wakker geschud moest worden door haar trouwe supporters, ook deze set ging gelijk op tot de zogeheten big points. De Hofnar Bovo heeft deze set echter laten zien dat er ook bij de wissels aan talent niks ontbreekt. Na het brengen van Nathan Swijtink en de dubbele wissel met Zeilstra en B. van der Bend werd het heft weer in eigen handen genomen. Ook de derde set ging dus met een overtuigende 21-25 naar De Hofnar Bovo.

De vierde set werd zeer matig begonnen, passend kwam De Hofnar Bovo onder druk te staan en ook de energie in het veld begon een beetje te zakken. Iets wat je van De Hofnar Bovo natuurlijk niet gewend bent, misschien was de energie op, misschien zaten de koppies al in de sfeervolle kantine van Sovoco, er werd in ieder geval niet scherp gestart resulterend in een achterstand van 18-8. Maar door de dubbele wissel van Jeroen Brockotter wist Bovo het tij te keren. De Hofnar-Bovo, altijd scherp tijdens de big points wist zich helemaal terug te knokken tot 24-24, maar de afstand was net te groot om de wedstrijd volledig naar Bovo’s zijde toe te trekken.

Het verlies van de 4e set mocht de pret echter niet drukken want winst is winst en dat moet gevierd worden. Onder het mom van 1-3 geen probleem werd er dan ook uitbundig gefeest in de kantine van Sovoco, waar De Hofnar Bovo ook zeer welkom ontvangen werd.

Startopstelling: N van der Bend, Jansen, Ooijman, Makkink, Korten, JD Swijtink, ter Haar. Ingebracht: B van der Bend, Kleine Schaars, Zeilstra, N Swijtink, van der Werff.

gh @ VoV, verslag door Robin Jansen, speler De Hofnar Bovo H1. Foto Jan van den Noort.