DeVoKo houdt twee punten in Denekamp

VoV, 07-10-2019, 6:12 uur. Afgelopen zaterdag hebben we de allereerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Op de planning stond de wedstrijd tegen KapMakelaardij/SSS D1.
Om lekker positief en met goed gevulde magen de wedstrijd in te gaan hadden we van tevoren met het hele team een lekkere pasta maaltijd genuttigd.

In de voorbereiding hadden we al een oefenpot gespeeld tegen SSS dames 1. Dit eindigde in een 1-1 gelijke stand. Daarom waren we er vandaag op gebrand om zo veel mogelijk punten in Denekamp te houden. Met een goed gevulde tribune aan onze zijde begonnen we aan de eerste set.

In de eerste set liepen beide teams gelijk op. Met fouten maar ook veel mooie punten vanuit beide teams bleef de teller gelijk op gaan. Uiteindelijk waren het toch wij die de langste adem hadden. De eerste set ging met een 25-22 winst richting DeVoKo. Het eerste punt was binnen, op naar de volgende!

Na winst in de eerste set begonnen we extra gemotiveerd aan de tweede set. Met diezelfde positieve energie zorgden we voor een voorsprong in de tweede set. Halverwege de tweede set gaf het systeem aan dat er een fout in de opstelling van SSS zat. Hierdoor kregen wij als ‘cadeautje’ een extra punt. SSS vroeg een time-out aan om de rust weer te herstellen. Toen we het spel weer wilden voortzetten bleef het systeem een fout aangeven. Het spel heeft hierdoor bijna 10 minuten stilgelegen. Waar de fout zat was ook voor de scheidsrechters erg onduidelijk. Toen het probleem eenmaal opgelost was, was te merken dat beide teams onrustiger speelden. Uiteindelijk lukte het ons om de rust te bewaren en wonnen we de tweede set met een strakke eindstand van 25-15.

De derde en de vierde set waren niet alleen qua eindstand maar ook qua spel bij beide teams redelijk gelijk. Aanvallend was het voor ons moeilijk om te scoren, daarentegen scoorde SSS veel punten via onze handen en daarom was het voor ons erg moeilijk om afketsende ballen van de grond te houden. Beide sets gingen naar SSS met een eindstand van 22-25.

De stand in sets stond momenteel op 2-2. Ondanks dat we de laatste 2 sets hadden verloren was er nog steeds kans op winst! Fanatiek begonnen we aan de laatste set.
Na een wedstrijd van bijna 2,5 uur gespeeld te hebben mocht het fanatisme helaas niet baten. We verloren de vijfde set met een stand van 14-16. Uiteindelijk hebben we toch 2 punten in Denekamp weten te houden.

De ervaring van deze wedstrijd nemen we mee naar de komende wedstrijd tegen Halley D1. Momenteel gaat Halley aan kop maar dat motiveert ons alleen maar meer om te laten zien wat wij kunnen. In de tas is genoeg ruimte voor 5 punten!

gh @ VoV, verslag via Communicatie Commissie TiMaX / DeVoKo. Foto’s Jan van den Noort.