Vizier op volleybal

 

De kampioenspoule (v) lonkt, maar voor wie?

VoV, 19-02-2021. 5:27 uur. De verdeling van de startbewijzen in de kampioenspoule komt met elke speelronde dichterbij en is door de zege van Eurosped afgelopen woensdag bij Laudame Financials VCN in Capelle aan den IJssel in een uiterst spannende fase beland. Immers is pas één ticket vergeven (aan Apollo 8), wordt er wellicht zaterdag beslag gelegd op het tweede (door Sliedrecht Sport) en zijn er nog vier teams in de race voor de laatste twee.

Apollo 8 (6-16) speelt uit bij TTP (6-8) en zal gezien het niveau en de resultaten van de laatste vier wedstrijden normaal gesproken geen problemen moeten ondervinden bij de Talentenploeg. Normaal gesproken is als alles functioneert als voorheen, lukt dat niet dan is Talent Team een gevaarlijke outsider. Dat hebben ze eerder bewezen. De wedstrijd begint om 14:30 uur in Ede.

Sliedrecht Sport krijgt Laudame Financials VCN op bezoek en kan zich naar de kampioenspoule spelen. Één puntje zou daarvoor voldoende zijn, maar gezien de status van de landskampioen zullen ze daarmee zeker geen genoegen nemen.  Als VCN de schade in Sliedrecht weet te beperken, dus niet puntloos vertrekt, hebben zij in de resterende twee duels middels rechtstreekse confrontaties met andere kanshebbers (Zwolle, Sneek) nog de gelegenheid om zich als debutant in de titelstrijd te mengen. Over stunten gesproken! Om 16:00 uur wordt er in Sliedrecht begonnen.

Van de drie teams die verder voor een ticket gaan moet Djopzz Regio Zwolle Volleybal zaterdag toezien hoe de overige twee het eraf brengen. Zwolle, dat speelvrij is, staat op 7-12, hun belagers Eurosped en Sneek hebben met respectievelijk 6-9 en 5-7 het vizier vol op hen gericht.

Aanstaande zaterdag krijgt Eurosped (6-9) FAST op bezoek. Sneek (5-7) speelt thuis tegen Set-Up ’65. FAST (6-4) en Set-Up (7-2) hebben geen kans meer op een plaats in de kampioenspoule en voor hen zal het spelen in de ‘niet degradatiegroep’ vooral een voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn. De vraag is dan ook meteen tot hoever deze ploegen willen gaan om een zege af te dwingen. Daarbij hebben zij het ‘nadeel’ dat ze uit spelen, waar doorgaans niet de beste resultaten worden behaald.

Mocht de situatie na zaterdag zo zijn dat Zwolle op 7-12 staat, Eurosped ook 7-12 heeft en Sneek op 6-10 komt, dan kunnen de Friezinnen zich aanstaande woensdag 24 februari met een driepunter thuis tegen VCN voorbij Zwolle en Eurosped naar de derde plaats op de ranglijst spelen en zullen de beslissingen in de laatste ontmoetingen van het seizoen vallen.

Dan staan de volgende wedstrijden op het programma:

  • Zwolle vs. VCN
  • Sneek vs. TTP
  • Eurosped vs. Sliedrecht Sport.

Er staat ons een spannende ontknoping te wachten, maar eerst maar eens zien of aanstaand weekend die komende spanning kan worden vasthouden.

We sluiten deze keer af met “Onder voorbehoud dat de livestream wordt gestart en er zo een eind aan het wachten komt, zijn de wedstrijden live te volgen op Volleybal.nl”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.