Vizier op volleybal

 

Strijd om laatste twee Top 4 tickets (m)

VoV, 19-02-2021. 5:35 uur. Aanstaand weekend krijgen drie teams vanaf de vijfde plaats op de ranglijst de gelegenheid om zich bij de top 4 te voegen. En dan met name om de plaats van de nummer vier VoCASA in te nemen. Kandidaten voor die plek zijn Taurus, Sliedrecht Sport en SSS.

Met de aftrap van de herstart van het seizoen 2020-2021 op 1 januari werd de wedstrijd tussen Amysoft Lycurgus (8-20) en Draisma Dynamo (8-23), die voor deze speelronde op het programma stond, naar voren gehaald. Beide teams hebben hun ticket voor de Kampioenspoule al op zak en zijn als de bovenste twee van de ranglijst niet meer in te halen door de achtervolgers.

Nummer drie, Active Living Orion, zou nummer vier VoCASA op bezoek krijgen, maar dat duel is uitgesteld vanwege een corona besmetting bij VoCASA, waardoor een groot deel van de selectie, dat in het VoCASA-huis samenwoont, in quarantaine moest. Orion is met 6-12 onbereikbaar vanwege een tweetal minder gespeelde wedstrijden, en VoCASA (7-9) is daarom de target voor de achtervolgers.

Taurus en Sliedrecht Sport zijn op dit moment de twee belangrijkste kandidaten die in aanmerking komen voor een (voorlopige) Top 4 plaats.

Taurus (7-9) gaat op bezoek bij het Talent Team (6-6) in Ede. Een driepunter brengt ze voorbij VoCASA en geeft ook de zekerheid dat Sliedrecht Sport hen niet zal kunnen inhalen. De ploeg van trainer/ coach Erik Gras heeft het dus helemaal in eigen hand.

Goede wedstrijden tegen o.a. Dynamo en Orion zullen zijn ploeg het nodige zelfvertrouwen voor een positieve afloop geven, al zal TTP gezien hun tiebreakwinst bij VCN niet met minder vertrouwen aan de start staan. En bovendien, zij hebben niets te verliezen, alleen punten! De wedstrijd begint om 17:00 uur.

Sliedrecht Sport (7-8) gaat voor hun streekderby op bezoek bij RECO/ ZVH. Zij gaan uiteraard ook voor een plaats bij de eerste vier, hebben het echter dit weekend niet zelf in de hand om zich daar (voorlopig) nu al bij te voegen. Met een driepunter bij ZVH, dat met 7-4 geen kans meer maakt op verlenging van het seizoen in de kampioenspoule, doen ze wat ze moeten doen om maximaal voor de Top 4 te gaan. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

Voor Bielderman Koetsier/SSS (6-6), dat zaterdag thuis tegen ComputerPlan VCN (6-5) speelt, zou het gezegde ‘als er twee om een Top 4 plaats vechten, gaat een derde ermee vandoor’ (of iets in die trend) kunnen opgaan. Als Taurus en Sliedrecht Sport niet slagen in hun missie om met winst af te sluiten zou SSS op maandagmorgen zomaar in de Top 4 kunnen staan.

Daarvoor hebben ze dan eerst een zege op VCN nodig, om op zondag als ze tegen TTP inhalen, toe te slaan.  SSS kan op 12 punten komen en kan zich nadrukkelijk in de strijd om een van de twee resterende tickets mengen. Winst tegen VCN en TTP, dat na de reguliere competitie niet meer meedoet, is daarvoor wel een vereiste. Op zaterdag beginnen ze om 16:00 uur in Barneveld, op zondag om 14:30 uur in Ede.

We sluiten deze keer af met “Onder voorbehoud dat de livestream wordt gestart en er zo een eind aan het wachten komt, zijn de wedstrijden live te volgen op Volleybal.nl”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.