Vizier op volleybal

 

De King Of The Court Crown Series 2018

VoV, 14-06-2018. 6:30 uur. “Beachvolleybal: een geweldige sport. Ons doel is om het nog spannender te maken voor zowel spelers als publiek. We introduceren King of the Court, een snelle en spectaculaire eliminatie beachvolleybal competitie.”

VoV, 14-6-2018. 5:42 uur. De FIVB en Sportworx kondigen vol trots de lancering van de King of the Court Crown Series 2018 aan. Internationale topteams gaan in september op vier iconische beachvolleybal locaties over de wereld strijden om King of the Court titel. Met prijzengeld van 450.000 dollar en de felbegeerde titel wordt het gegarandeerd een snelle, felle en spectaculaire strijd. De Series gaan de topspelers, fans en de media bezighouden en inspireren.

De King of The Court Crown Series bestaat uit vier delen die achter elkaar gespeeld worden op locaties die uitgekozen zijn vanwege de uitmuntende faciliteiten en hun belangrijke rol in de internationale beachvolleybal wereld. Verlichte stadions in een spectaculaire omgeving dragen bij aan de betekenis en de beleving van de evenementen:

07 September  2018:  Utrecht, Jaarbeursplein

08 September  2018:  België, locatie n.n.b.

14-16 September  2018:  Honolulu, Oahu, Hawaii, USA

22-23 September  2018:  Huntington Beach, CA, US

King of the Court staat al heel lang bekend als een trainingsvorm maar voor het eerst in de historie van de sport heeft Sportworx nu een professionele competitie ontwikkeld, bevestigd door de FIVB. Het concept werd afgerond door Sportworx in samenwerking met spelers, de FIVB en de AVP na een test in juni 2017 in Utrecht. “Voor ons was de King of the Court test in Utrecht het hoogtepunt van 2017,” aldus het Nederlandse topteam Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer, voormalig wereldkampioenen en winnaars van Olympisch brons. “Het is mooie mix van sport en show en het is veel moeilijker en meer een tactisch spel vergeleken met de reguliere competitie.”

“We houden van beachvolleybal en willen bijdragen aan de toekomt van de sport,” voegt Wilco Nijland, CEO van Sportworx en bedenker van de King of the Court Crown Series. “We geloven dat het eliminatiesysteem het beachvolleybal een boeiende ervaring vol actie oplevert voor zowel de spelers als fans.

Niet iedereen kan meedoen aan deze unieke competitie. De series worden op uitnodiging gespeeld en een aantal wereldsterren zijn al vastgelegd, inclusief de Amerikaanse legende Casey Patterson. “Ik ben enthousiast, het is gaaf dat de King of the Court Crown Series nu werkelijkheid wordt en dat ik onderdeel mag uitmaken van deze vier geweldige evenementen,” vertelt Casey. “King of the Court is snel, spectaculair en het levert pure entertainment op.”

Aan de Europese reeks doen de 15 beste mannenteams mee, tijdens de AVP Hawai’i Invitational op het wereldberoemde Duke Kahanamoku strand in Waikiki zijn ook de 15 sterkste vrouwenteams van de partij. Op het laatste evenement, bij de iconische Huntington Pier, doen er 20 mannen en 20 vrouwen teams mee. De twee Amerikaanse evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de AVP (Association of Volleyball Professionals).

“We hebben veel zin in onze samenwerking met Sportworx en zijn er trots op dat we samen de King of the Court Crown Series naar Amerika brengen. Een uniek en leuk concept dat niet alleen de levensstijl van de sport uitdraagt, maar ook de atleten meer mogelijkheden biedt,” aldus Donald Sun van de AVP. “We hebben seizoen 2018 succesvol geopend samen met de FIVB in Huntington Beach. Nu gaan we het seizoen ook eindigen met een door de FIVB goedgekeurd evenement. Een perfecte manier om onze samenwerking met internationale partijen te versterken en te laten groeien.

Hoe werkt de King of the CourtCrown Series?

Het gaat niet om twee teams die tegen elkaar spelen, maar vijf teams (respectievelijk vier en drie) die tegenover elkaar staan in een rotatiesysteem. Er is een Uitdagers- en een Koningskant. De uitdagers serveren en punten kunnen alleen aan de Koningskant gescoord worden. Als de Koning de rally wint, krijgt het team een punt en blijft het aan de Koningskant staan. Als ze verliezen, moeten ze het veld uit en sluiten ze in de wachtrij aan bij de andere teams. De uitdagers gaan naar de Koningskant en strijden tegen het volgende team. Het team met de minste punten valt af wanneer de buzzer gaat.

Dit alles gebeurt met een tikkende klok, dat voegt een extra spannend element toe aan de King of the Court toernooien. Ronde 1 en de finales duren maximaal 20 minuten en de tweede ronde duurt 16 minuten. In de finales gaat het om het eerste team dat 15 punten wint of wie de meeste punten heeft na 20 minuten. De volledige laatste ronde in 60 spectaculaire minuten met snel en fel spel. Het is een revolutie in beachvolleybal.

gh @ VoV, bron en logo persbericht Sportworx.