Vizier op volleybal

 

De kop is eraf voor Eurosped, nu het vervolg!

VoV, 09-10-2020. 16:09 uur. De kop is eraf, de seizoenstart is achter de rug. Traditioneel wordt het seizoen afgetrapt met de strijd om de Supercup, in normale tijden via één wedstrijd. Maar dit jaar is niets normaal. Dus ook niet de Supercup; dit jaar als een Final Four gespeeld. Het resultaat is bekend en ondanks het verlies van Eurosped in de finale was de vreugde duidelijk zichtbaar bij Team Eurosped.

Aan het einde van het vreemde seizoen 19-20 hadden staf en bestuur van Eurosped de uitdagende taak om 12 (!) nieuwe speelsters aan de selectie toe te voegen. Slechts Charlot Vellener en Jolien Knollema bleven. Het was puzzelen en zoeken maar het uiteindelijk resultaat is een erg jonge selectie (gemiddelde leeftijd 19,4 jaar), op het Talentteam na de jongste van de eredivisie.

Van een nieuw en jong team is bekend dat de foutenlast soms hoog kan zijn en dat teambuilding (technisch, fysiek en mentaal) daar een positief effect op zal hebben. De brede voorbereiding met als hoogtepunt deelname aan het voorbereidingstoernooi in Nancy (nog net voordat daar code oranje van kracht was) heeft hier een flinke bijdrage aan geleverd.

Team Eurosped vs. Regio Zwolle Volleybal: De competitie begint komend weekend, dat is zeker. Allerminst zeker is wanneer deze zal eindigen. Vooralsnog is gepland om een reguliere competitie te spelen waarbij de top 4 (i.p.v. 6 in de normale situatie) aansluitend een competitie speelt voor deelname aan de play offs. De overige teams spelen voor degradatie. Door het uitvallen van wedstrijden bestaat de kans dat de reguliere competitie zover uitloopt dat er geen kampioenspoule mogelijk is. In april moet de competitie klaar zijn om het internationale programma, met als hoogtepunt de Olympische Spelen, ruimte te geven. Veel onzekerheden in het verschiet.

Zoals gezegd, ligt de focus nu op de eerste competitieronde in de dames Eredivisie. De eerste tegenstander in Het Punt is Regio Zwolle Volleybal. Net als Team Eurosped heeft ook dit team veel nieuwe speelsters. In de voorbereiding hebben beide teams elkaar al getroffen in Vroomshoop. Deze oefenwedstrijd werd in het voordeel van Regio Zwolle Volleybal afgesloten. Maar….. voorbereiding is voorbereiding en het wordt vast en zeker een spannende strijd om te kijken welk team de zaken op dit moment het beste voor elkaar heeft.

Graag hadden we jullie a.s. zondag in Het Punt willen begroeten maar dat is uiteraard niet mogelijk. Maar je hoeft de wedstrijd natuurlijk niet te missen! Via DEZE LINK kun je de gehele wedstrijd, die zondag om 15:30 uur begint,  online volgen:

Alvast veel plezier bij het kijken gewenst. Pas goed op jezelf en op elkaar!

gh @ VoV, bericht van Eurosped. Foto Rudy Biekart.