De koploper uit, te lastig voor Reflex

VoV, 31-01-2023. 5:04 uur. Na een serie wedstrijden waarin we niet ons niveau konden halen, stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Keistad op het programma. De koploper uit Amersfoort is al 15 wedstrijden op rij ongeslagen terwijl wij in uitwedstrijden nog geen potten hebben kunnen breken. Dan weet je dat je een taai avondje voor de boeg hebt.

De eerste set stonden we al snel een paar punten achter, maar kwamen we steeds beter in ons spel. Mede dankzij goed serveren van Yvo Lunsing en Job Wilts wipten we zelfs over Keistad heen en wisten we de eerste set met 23-25 te winnen.

De 2e set gingen we voortvarend van start en namen snel een paar punten afstand van de tegenstander. Op dat moment liet Keistad de oude regel weer eens gelden: de ploeg met de sterkste bank wordt kampioen en een drietal wissels begon zich uit te betalen. De achterstand werd omgezet in een voorsprong en de set werd binnengehaald. (25-20)

De 3e set gaf hetzelfde beeld. Wederom wisten we een gat van een paar punten te slaan. Een reeks van vijf foute opslagen in combinatie met extra druk van Keistad bracht de ploegen weer gelijk en boven de twintig gaf de ervaring van de koploper wederom de doorslag. (25-23)

Ook aan het begin van de 4e set gingen de meeste punten naar ons toe, maar andermaal wist Keistad een paar stapjes extra te doen. Ondanks prima spel van ons, wist de thuisploeg de ballen toch steeds van de grond te houden en aan het einde van de rally’s meestal de punten bij te schrijven. (25-20)

3-1 voor Keistad. Enorm zonde dat we er geen vijfsetter van konden maken, maar het vertoonde spel gaf wel reden tot tevredenheid. Nu kijken of we deze lijn door kunnen zetten, want er wachten nog twee lastige wedstrijden tegen ploegen uit de top van het klassement.

gh @ VoV, verslag van Erik Huisken, Reflex Kampen. Archieffoto.