Gepidae wint weer en heeft podium in zicht

VoV, 31-01-2023. 5:06 uur. Matchday 14 staat weer voor de boeg, en dit keer een bijzondere. Voor de zoveelste keer werden de heren van Gepidae 1 verbannen naar de kou van zaal 2, ditmaal niet door een kapotte TL-buis, maar vanwege het Lustrumgala wat zou plaatsvinden op onze reguliere starttijd. Gelukkig zijn onze mannen geen koukleumen, hoewel het gemis van ons altijd fanatieke thuispubliek toch een nieuwe, onzekere factor was.

Voor het eerst in tijden, start Gepidae eens met een bekende basisopstelling. Hoewel de basis vertrouwd was, zou Gepidae zichzelf niet zijn zonder een “bijzonder taaie” eerste set. Hoewel Donki Sjot in het grootste gedeelte van de 1e set geen punt wist te scoren, kreeg Gepidae het toch voor elkaar om de tegenstander mee te nemen tot een stand van 13-8, met een bijzonder groot aantal eigen fouten. Hierna ging de set gelijk op, enerzijds omdat Donki Sjot begon te volleyballen, anderzijds omdat Gepidae nog steeds grossierde in fouten. Donki Sjot bleef druk zetten, maar na een stand van 16-16 wist ook zij niet meer dichterbij te komen. Set 1: 25-22

Set 2 begon met dezelfde opstelling, Gepidae voelde zich een stuk lekkerder aan de andere kant van het veld, en dat bleek ook uit het vertoonde spel. Er kon door de setters veel worden gevarieerd waardoor er door iedereen veel bijgedragen kon worden. Combineer dit twee ijzersterke service series van Wiebe en Ingmar, en dat creëert een comfortabele voorsprong, een waar de bankspelers met veel genoegen gebruik van maakten. Set 2 was een comfortabele 25-13 overwinning.

Echter komt aan al het moois een eind, set 3 begon warempel spannend. Donki Sjot wist bij te blijven tot 5-5, echter was ons Emilio het hier niet mee eens, en besloot de druk met een goede service wat op te voeren, en daarmee een voorsprong van zes punten te creëren. Met een comfortabele voorsprong, kon er weer meer gerouleerd worden. Na wat onduidelijkheden met de 2e scheids, waardoor Gepidae weer wat punten tegen kreeg, mocht Julian zijn opwachting maken op het midden. Hoewel de laatste paar punten een beetje rommelig verliepen, wist Gepidae toch deze set binnen te slepen met 25-21.

Zichtbaar gebroken begon Donki Sjot aan de laatste set, Gepidae zat vol vertrouwen en zette dit direct om in een zeer dominante start. Vedette Jelle van Orsouw, recent teruggekeerd van een blessure liet dan ook gelijk zien wat serveren nou eigenlijk inhoudt. Hij zorgde er met het team voor dat er gelijk een voorsprong van 7-0 genoteerd mocht worden, een voorsprong die Gepidae niet meer weggaf. Na een tweede service serie van Jure Joziç tot een stand van 12-2, leek de wedstrijd al gespeeld en was het prijsschieten voor Gepidae. Kenmerkend voor deze set was het gekreun van Tijmen, wat tienmaal resulteerde in een fluitsignaal van de scheids. Uiteindelijke setstand 25-10

De eerste 4-0 van het seizoen is binnen, de machine begint nu écht te lopen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma, een die voor sommige van ons (red. diegene die van boven de rivieren komen) gevoelig kan liggen. Later meer…

Man of the Match: Julian Bakker (wederom 100% score)

gh @ VoV, verslag door  Gepidae Heren 1. Foto website Gepidae.