De Kruijf en Plak nog aan kop in Italië

VoV, 06-02-2018. 6:31 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames blijft Conegliano na de 3-0, de Kruijf (foto) scoorde 11 keer,  zege tegen Busto Arsizio koploper met 47 punten. Novara, dat ook met 3-0 won, is de nummer twee met vier punten achterstand. Tegenstander Scandicci was in de tweede set (27-25) dicht bij setwinst, in de andere twee bleven ze onder de twintig punten. Celeste Plak scoorde 18 keer, haar teamgenote Paola Egonu maakte er 20, net zoveel als Isabelle Haak van Scandicci.

Laura Dijkema won met Firenze met 3-0 van Bergamo, alle sets werden met twee punten verschil beslist. Laura stond drie sets in de basis en scoorde 2 keer. Judith Pietersen won uit met Modena met 2-3 van Legnano. Via 13-25 werd het in de vierde set gelijk, de 15-17 in de tiebreak bracht de winst. Pietersen speelde één set in de basis en had een invalbeurt in de vijfde set. Ze scoorde 3 keer.

Maret Balkestein – Grothues leed met Casalmaggiore een nederlaag bij Filottrano. Daar werd het 3-1 voor de hekkensluiter. Maret stond twee sets in de basis en scoorde 8 keer.

Modena staat zesde met 29 punten, Firenze achtste met 20 punten en Casalmaggiore negende met 17 punten.

Bij de mannen kwamen Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen niet voor hun teams in actie. Milano van Abdelaziz won met 0-3 bij Valentina en Modena boekte thuis een 3-0 zege op Latina.

In de Italiaanse Topdivisie Bianco was er winst voor Roma en Siena, beide ploegen gaven geen setje af. Jan-Willem Snippe scoorde elf keer voor Roma, Hidde Boswinkel negen keer voor Siena. Roma staat eerste (47 punten), Siena derde (40 punten) en Emilia van vader en zoon Held, dat overigens niet in actie kwam, staat achtste met 24 punten.  In de Topdivisie Blu won Bergamo met 1-3. Sjoerd Hoogendoorn maakte er acht in twee sets. Bergamo is koploper.