Gevoelig verlies Slöetjes met VakifBank

VoV, 06-02-2018. 6:25 uur. In de Turkse competitie stond afgelopen weekend de stadsderby tussen VakifBank en Eczacibasi Vitra op de agenda. De nummer twee van de ranglijst ontving de koploper. Onderling verschil één puntje. Met aan beide kanten van het net wereldsterren. Zhu Ting, Lonneke Slöetjes en Milana Rasic bijvoorbeeld bij VakifBank en Maja Ognjenovic, Tijana Boskovic en Jordan Larson bij hun gasten.

Voor VakifBank werd het niet de wedstrijd waarop fans en team gehoopt hadden. Het werd een koude 0-3 douche, waarbij VakifBank slechts 21, 17 en 20 puntjes meekreeg. De totale scores van Slöetjes (5 punten in twee sets) en Zhu Ting (8 punten in drie sets) zijn veelzeggend, terwijl Boskovic er wel gewoon 15 inbeukte. VakifBank scoorde minder en maakte beduidend meer aanvallende en servefouten.

In de eerste set konden ze een aantal keren een achterstand goedmaken (12-16 naar 16-16), en na de 19-23 door Boskovic konden Slöetjes en Rasic hun ploeg nog tot 21-24 brengen, waarop de foutserve 21-25 maakte. In de tweede set liep Eczacibasi van 14-15 naar 14-23, ook nu maakte een foutserve een eind aan de set. In de derde set hield de koploper een 7-13 voorsprong vast tot aan 14-21. VakifBank kwam nog op 20-24, waarna Boskovic het laatste punt van de set en wedstrijd scoorde.

Anne Buijs behaalde met Nilüfer een belangrijke uitzege bij Seramicsan. Het werd 2-3 via 13-15 in de tiebreak. Anne Buijs werd met 20 punten topscorer bij haar ploeg. Yvon Beliën verloor met Bursa BBSK op eigen veld met 1-3 van Galatasaray. Bij Bursa werd Dimitrova met 19 punten topscorer, Yvon Beliën maakte er 9. Galatasaray had in Neslihan (22 punten) en Kosheleva  (19 punten) haar topscorers.

Eczacibasi Vitra staat met 50 punten eerste, VakifBank met 46 tweede, Bursa is vijfde met 32 punten en Nilüfer zevende met 21 punten.

Bij de mannen leed de ploeg van Niels Klapwijk een 3-0 uitnederlaag. Klapwijk werd topscorer van zijn team met 15 punten. Zijn ploeg Inegöl staat op de tiende plaats in de ranglijst.