De Kruijf en ter Horst blijven koploper!

VoV, 08-02-2021, 5:19 uur. In de Italiaanse Serie A1 was er de 21ste zege voor Robin de Kruijf en Conegliano, Brescia van Marrit Jasper verloor uit bij Bergamo en Firenze verraste Chieri ’76. Bij de mannen was er thuis verlies voor Thijs ter Horst en winst voor Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy.

Conegliano verloor de tweede set met 25-21 van Cuneo, mede omdat het zo gul was in deze set 13 keer voor de tegenstander te scoren. In de eerste was het met 9 directe scores voor de thuisploeg ook nog bijna misgegaan (23-25). Toen de foutenlast onder controle was werden de sets met 18-25 en 12-25 gewonnen.

De Kruijf scoorde 17 keer, waarvan 5 blokkerend.  Conegliano blijft na 21 wedstrijden de ongeslagen koploper met 63 punten.

Aan het einde van de ranglijst deed Brescia hun uiterste best om de tweede zege van het seizoen binnen te halen, dat moest dan gebeuren bij Bergamo. In de eerste drie sets begon de ploeg van Jasper drie keer met 20-21 aan de big points. Één keer konden ze met 23-25 afsluiten, twee keer werd het 25-23. En in de vierde set werd het na 21-20 een 25-21 zege voor Bergamo.

Marrit Jasper maakte 14 punten, haar ploeg houdt de rode lantaarn in bezet de laatste plaats met 10 punten uit 20 wedstrijden.

Firenze verraste Chieri ’76. Zowel Yvon Beliën als Annick Meijers stonden niet op het wedstrijdformulier, derhalve volstaan we met de 3-1 zege via 23-25, 25-20, 25-21 en 26-24. De Belgische Kaja Grobelna van Chieri werd met 26 punten topscorer.

Chieri ’76 staat vierde (19-37), Firenze is de nummer tien in de stand (20-20)

Thijs ter Horst heeft met Perugia het seizoen met een nederlaag afgesloten. Dit was niet meer van invloed op de stand, ze blijven eerste (54 punten) en winnen het reguliere seizoen voor Civitanova (51 punten) en Trentino (47 punten). Perugia verloor thuis met 0-3 (12, 18, 20) van Monza, ter Horst scoorde 7 keer, zijn altijd veel scorende collega Leon kreeg een rustdag.

Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy wonnen met Trentino met 3-1 van Ravenna. Met 23-25 en 25-23 hielden de teams elkaar in de tweede en derde set in evenwicht, in de andere twee sets sloot Trentino met twee keer 25-19 af.  Abdel-Aziz scoorde 21 keer, Kooy kreeg de teller op 15.