Zege Rote Raben en Suhl, verlies Münster en Aachen.

VoV, 08-02-2021. 5:13 uur.  De Rote Raben en VfB Suhl wonnen dit weekend in de Bundesliga bij de dames, Ladies in Black Aachen en USC Münster leden een nederlaag. Bij de mannen was er winst voor Lüneburg en Herrsching, de teams van Gijs van Solkema en Luuc van der Ent.

De Rote Raben van Myrthe Schoot blijven de successen aan elkaar knopen. Ze blijven standvastig op de vierde plek staan mede door de 3-1 zege thuis tegen rode lantaarndrager Erfurt. Na de 1-1 stand in sets (via 25-19 en 26-28) werd er via twee keer 25-11 met de tegenstander afgerekend. Myrthe Schoot kreeg slecht vijf van de 70 opslagen te verwerken, blijkbaar serveert men niet zo graag op haar.

Ladies in Black uit Aachen leed een duidelijke 3-0 nederlaag bij koploper SC Dresden. Via de setstanden 25-17, 25-19 en 25-16 morste de nummer één van de Bundesliga geen onnodige punten. Het was hun 10de zege op rij. Bij Aachen kwam geen enkele speelster met de score in de dubbele cijfers, Eline Timmerman liet er drie noteren. In een uur en een kwartiertje was het duel voorbij.

Bij het duel tussen VfB Suhl van Laura de Zwart tegen NawaRo Straubing van Iris Scholten ging de ploeg van de Zwart met de zege aan de haal. Het werd 3-0 via 25-17, 25-23 en 25-21. Een duidelijke zege, waarin het alleen in de tweede set spannend was. De Zwart maakte 10 van de 56 eigen punten, Scholten scoorde er 8 van de 38 die haar ploeg er zelf maakte. Ze begon in de basis in set één, had een invalbeurt in set twee en was weer bij de starting six in set drie. Een scoringspercentage van 16% in de aanval was niet echt overtuigend.

USC Münster leed gisteren thuis tegen SC Potsdam een 0-3 nederlaag. Ze misten op een haartje de vierde set door in de derde met 26-28 te verliezen, daarvoor was Potsdam met 18-25 en 20-25 de betere ploeg geweest. In de twee eerste sets speelde Potsdam met een lage foutenlast en in de derde set wist Münster een 14-16 achterstand naar 18-16 om te buigen en verzuimden ze bij 24-23 en 26-25 de set af te maken. Met een serie van drie punten lukte dat Potsdam vervolgens wel.

Demi Korevaar scoorde 8 keer, ze speelde de hele wedstrijd. Sarah van Aalen begon in set 1 en had daarna in set twee nog een invalbeurt. Ze scoorde 1 punt.

Verder won SC Schwerin na een vermoeiende Champions League week thuis met 3-1 van Wiesbaden.

De top 3 in de Bundesliga zijn Dresden (15-39), Stuttgart (14-46) en Schwerin (14-30). Vilsbiburg is vierde (16-29), Suhl vijfde (17-27), Straubing zevende (17-18), Münster negende (16-13) en Aachen tiende (14-12)

Bij de mannen in de Bundesliga behaalde Luuc van der Ent met WWK Volleys Herrsching een belangrijke 0-3 zege bij Bühl. Zijn ploeg speelde een zeer solide partij die met de setstanden 14-25 (na 8-13 en 11-16) , 24-26 en 21-25 werd afgesloten.

Ze maakten in de eerste set weinig fouten en hadden extreem veel servedruk aldus de trainer, in de tweede set hadden ze in de finale het geluk aan hun kant en in de derde set werd een duidelijke 18-22 uiteindelijk een 21-25 setzege.

Van der Ent kreeg een 7,3 als rapportcijfer, dat was veruit het hoogste van alle spelers. Hij scoorde 11 keer.

Lüneburg van Gijs van Solkema kende geen problemen met het beloften team van Unterhaching. Via 25-16, 25-21 en 25-19 werd het een 3-0 zege, waarin van Solkema een 7,4 als waarderingscijfer voor zijn spel kreeg. Met afstand het hoogste van alle spelers. Hij scoorde 2 keer.

Verrassend was de 3-2 winst na 0-2 achter van Frankfurt op BR Volleys, verder won Düren met 0-3 bij Netzhoppers. Herrsching staat vijfde met 15-25, Lüneburg staat een plaatsje lager met 14-22.