De Kruijf met Conegliano naar finale

VoV, 24-04-2019. 6:10 uur. Robin de Kruijf werd gisteravond in de derde wedstrijd tussen Conegliano en Monza topscorer met 20 punten, waarvan 6 blokkerend. Als mid scoorde ze meer dan haar diagonaal Samantha Fabris, die tot 19 treffers kwam, en passer loper Kimberly Hill, waarvoor de teller op 15 stopte. Deze drie dames hadden een wezenlijk aandeel in de 63 punten eigen score van Conegliano vs Monza. Anne Buijs was passend en scorend ook goed op dreef bij Monza, zij liet 13 punten noteren.

Conegliano boekte de derde zege op rij en plaatste zich als eerste voor de finale om de landstitel, na de 22-25 voor Monza in de eerste set, sloegen De Kruijf, Fabris en Hill de thuisploeg naar 25-20, 25-29 en 25-14 setzeges. Vanavond wordt wellicht bekend wie de tegenstander wordt, in de andere halve finale staat Novara van Celeste Plak met 2-1 voor tegen Scandicci. Scandicci heeft vanavond thuisvoordeel.

Monza begon vastberaden aan de eerste set, met de intentie om er nog een thuiswedstrijd uit te slepen.  De gelijk opgaande set (14-16, 19-21) werd met 22-25 in het voordeel van de ploeg van Anne Buijs beslist. In de volgende set waren de rollen omgedraaid en kon Conegliano een 21-18 voorsprong in 25-20 winst veranderen.

In de derde set veranderde Conegliano een 14-16 achterstand in een 21-19 tussenstand, waarna ze geen punt meer tegen kregen en met 25-19 de setstand op 2-1 brachten. En die gang van zaken gaf hun een boost, respectievelijk Monza een dusdanige tik, dat de vierde set met heel ruim verschil naar de thuisploeg ging. De 16-9 was de voorbode voor de 25-14 winst.