Vizier op volleybal

 

De Kruijf met Conegliano op titelkoers

VoV, 05-05-2019. 5:50 uur. Voor het tweede en derde duel om de Scudetto tussen Conegliano en Novara is het Pala Verde in Treviso de plaats van handeling. Voor gisteren en maandag stonden /staan de duels op de agenda. Conegliano, de panters, staan met 1-0 voor na de overtuigende 0-3 zege bij Novara. Zij kunnen dus aan de kampioensserie thuis een eind maken, op voorwaarde dat ze de eerste thuiswedstrijd winnen. De blauwe brigade van Massimo Barbolini wilde echter ten koste van alles de slechte prestatie uit de thuiswedstrijd  rechtzetten en minimaal een vierde duel afdwingen door de tweede wedstrijd te winnen.

Conegliano coach Daniele Santarelli: “Afgelopen woensdag was Novara niet het team zoals we dat kennen, dat ons al eerder in eigen huis had verslagen. We weten dat het opnieuw een heel gevecht zal worden, maar we zullen er klaar voor zijn.”

“We weten dat we er alles aan moeten doen om ons nu wel te bewijzen na de slechte thuiswedstrijd. De serie is nog niet voorbij, we hebben al verschillende keren laten zien dat we weten hoe we moeten reageren op zeer gecompliceerde situaties ” aldus Francesca Piccinini van Novara na het eerste verlies.”

Dat waren de woorden vooraf, nu de daden. Al snel in de eerste set pakte de ploeg van de Kruijf het initiatief (na de 7-7 gelijke stand) en liepen ze in twee servebeurten uit naar 13-8, waarmee het verschil voor setwinst gemaakt was. Novara bleef ruim achter, via 18-12, en 22-14 werd de set met 25-16 door Conegliano gewonnen. Samantha Fabris (6) , Kimberly Hill (5) en Miriam Sylla (4) van de thuisploeg kregen allemaal meer punten op naam dan Paola Egonu van Novara, die tot slechts twee punten kwam in deze set.

In de tweede doorgang was ze een stuk productiever (8 punten) en toen was het ook meteen een stuk spannender. Conegliano kwam bij 14-12 op twee punten verschil, pakte op de side out een puntje extra zoals bij 18-15. En maakte het nog erg spannend door setpoint op 24-21  niet te scoren. Bij 24-23 was het wel raak voor de 2-0 stand.

De derde sset kende een vreemd verloop, uitlopen en inhalen was het kenmerk er van. Conegliano kwam op 8-2, Novara haalde tot 11-9 in, Conegliano liep uit naar 16-10, Novara was bij 16-15 er weer bijna naast, Conegliano nam voor de derde keer in de set een ruime voorsprong (22-17), maar was die bij 23-23 ook weer kwijt. En om de gang van zaken niet te doorbreken scoorde Conegliano de laatste twee punten voor de 3-0 winst.

Er waren 5.400 toeschouwers in het Pala Verde en die zullen er maandag ook wel weer zijn als Conegliano kampioen kan worden. Paola Egonu werd met 19 punten topscorer van de partij, Bij Conegliano kreeg Miriam Sylla de meeste punten (13) achter haar naam. Robin de Kruijf scoorde 6 keer, Celeste Plak 4 keer, waarvan 3 in de eerste set.

De aanvallende scores (44 om 33) en de opslag (-12 voor saldo foutserve en aces bij Conegliano en -4 bij Novara) hieven elkaar bijna op. De aanvallende fouten waren ruim in het nadeel van Novara. (6 om 14).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.