De kwartfinales in de Duitse Pokal bij de dames.

VoV, 29-11-2021. 5:50 uur. In het afgelopen weekend plaatsten zich in Duitsland Stuttgart, Münster, Potsdam en Dresden voor de halve finale van de Duitse beker. In de halve finale speelt Münster (Iris Scholten) tegen Stuttgart (Juliët Lohuis, Eline Timmerman en Hester Jasper) en SC Potsdam (Sarah van Aalen) tegen Dresden.

Stuttgart vs. NawaRo Straubing was voor bijna 700 toeschouwers het duel tussen de koploper end e nummer voorlaatst van de Bundesliga. De koploper won soeverein met 3-0 (18, 18, 12) en bleef in de competitie en beker de ongeslagen status behouden. De geblesseerde Hester Jasper volgde de wedstrijd vanachter de boarding en zag dat haar ploeg ruim van deze over lange perioden ‘onaangename tegenstander’ winnen en volgende ronde haalde.

Veel servedruk van o.a. Juliet Lohuis zorgde voor 13-5 in de eerste set, na de 15-13 sloeg de serie van vier punten het winnende gaatje. Straubing stond tot 5-16 in de tweede set steeds een puntje voor, maar in de eindfase bij de big points moesten ze afhaken. De derde set werd daarna ruim gewonnen, na 19-10 met 25-12.  Juliet Lohuis scoorde 9 keer voor Stuttgart, Eline Timmerman speelde niet. Puck Hoogers, invalbeurten in elke set, maakte er drie voor NawaRo en Anna Mebus stond bij NawaRo alleen in de eerste set op spelverdeling en had daarna nog een invalbeurt.

Suhl vs. Dresden eindigde na een spannend duel in een 2-3 zege voor de gasten. De setstanden 25-27, 27-25, 25-13, 21-25 en 14-16 vertellen dat er in de eerste twee en vijfde set hoegenaamd geen verschil zat. Suhl kon de 2-1 voorsprong in sets niet afmaken en moest de winst aan Dresden laten. De eerste set ging door eigen fouten in de finale verloren, in de tweede waren de rollen omgedraaid en werd het 1-1 door de trefzekere Danielle Harbin.

In de derde set was de ploeg van Laura de Zwart en Annick Meijers veruit de beste en was er een glansrol voor hun libero Elisa Lohmann. In de vierde set kon Dresden de tiebreak na de 20-20 afdwingen.  Suhl wist het matchpoint op 14-13 in de vijfde set niet te benutten, Dresden deed dat op 14-15 wel. Laura de Zwart en Annick Meijers scoorden beiden 7 keer.

USC Münster won met 0-3 van VC Wiesbaden, dat in de vorige ronde nog het sterke SC Schwerin had uitgeschakeld. In Wiesbaden waren de setstanden twee keer 19-25 en 22-25.

Münster had het blokkerend prima voor elkaar in de eerste set, waarin ze na de 11-17 en 19-23 de laatste twee punten lieten noteren. Wiesbaden zag in de tweede set een 15-13 voorsprong veranderen in een 17-21 achterstand, door o.a. scores van Iris Scholten en bracht dat verschil met opnieuw 19-25 naar de finish.

In de derde set haalde Münster een 9-4 achterstand in, bij 15-15 was het gelijk, bij 18-21 vluchtte Wiesbaden de time out in, kwam terug naar 21-21 maar trok daarna toch aan het kortste eind. Iris Scholten werd met 16 punten topscorer bij Münster.

Voor SC Potsdam van spelverdeelster Sarah van Aalen ging een drukke periode met twee Europese en een Duitse bekerwedstrijd goed ten einde. Tegen Rote Raben uit Vilsbiburg pakten ze het ticket voor de halve finale via een 3-0 zege. Met de setstanden 25-22, 25-13 en 28-26. In de eerste en derde set waren de teams aan elkaar gewaagd, daartussen domineerde SC Potsdam. Sarah van Aalen speelde niet.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV en USC Münster.