Vizier op volleybal

 

De kwartfinales in de Nevobo beker

VoV, 22-02-2022. 11:03 uur. Deze week staan op woensdag (dames en heren) en donderdag (heren) de kwartfinales voor de Nevobo beker op het programma. Bij de dames worden de vier wedstrijden morgenavond gespeeld. Bij de laatste acht zitten uitsluitend Eredivisieteams.

De top van de ranglijst (Sliedrecht Sport, Apollo 8, VC Sneek), maar ook teams uit de middenmoot en van onderin de stand. Het is tenslotte de beker en daar kunnen een gunstige loting of een eigen goede dag/ slechte dag van de tegenstander zomaar voor een verrassing zorgen.

  • Wo, om 19:30 uur speelt Sliedrecht Sport tegen VC Sneek.
  • Wo, om 20:00 uur wordt voor de derde keer de Twentse derby tussen Set-Up ’65 en Apollo 8 dit seizoen gespeeld. Eerdere partijen waren met 2-3 en 3-0 voor Apollo. Hekkensluiter Set-Up zal zich dus aanzienlijk moeten verbeteren om voor een stunt te zorgen.
  • Wo, om 20:00 uur Eurosped vs. VV Utrecht. Wat dat verbeteren betreft, dat gaat zeker ook op voor Eurosped gezien de twee partijen van afgelopen weekend waarin ze niet goed genoeg waren om SV Dynamo aan het wankelen te krijgen. Wellicht lukt dat, met de laatste vier in gedachten, tegen Utrecht wel.
  • Wo, om 20:00 uur Regio Zwolle Volleybal vs. VCN. Is een duel tussen de nummers vijf en zeven uit de Eredivisie. Op 9 oktober won VCN in Zwolle met 1-2, daarna gingen drie pogingen om de return te spelen niet door.

Bij de mannen speelt Orion deze week twee keer tegen Taurus, gaat SV Dynamo heren 1 voor de beker op bezoek bij TV Limburg, reist Lycurgus naar Apeldoorn voor hun duel met de tweede selectie van SV Dynamo en ontvangt Topdivisionist Inter Rijswijk als tegenstander VCN

  • Wo, om 19:30 uur Orion vs. Taurus. Orion bevestigde afgelopen zondag met een 0-3 zege tegen Lycurgus dat ze op dit moment de sterkste ploeg in de Eredivisie zijn. Een paar weken geleden wonnen ze ook al in Apeldoorn van SV Dynamo, dus is het niet vreemd te veronderstellen dat zij de volgende ronde gaan halen. Zaterdag speelt Taurus thuis teen Orion voor de competitie.
  • Do, om  20:00 uur. Topdivisionist Inter Rijswijk ontvangt VCN Capelle en zal er alles aan doen om bij de laatste vier te komen.
  • Do , om 20:00 uur. Lycurgus reist naar Omnisport in Apeldoorn en treft daar bij wijze van uitzondering niet de ploeg van Redbad Strikwerda, maar de tweede selectie van de club. SV Dynamo Heren 2 is op dit moment de koploper in de Topdivisie.
  • Do, om 20:30 uur. TV Limburg vs. SV Dynamo. De beide duels in de competitie waren met zeges zonder set verlies een prooi voor de gasten uit Apeldoorn.

Inhaalduels voor de competitie:

Naast de kwartfinales voor de Nevobo staat er voor vanavond en morgenavond bij de dames en heren ook nog diverse competitie wedstrijden op het programma. Zoals de derby tussen FAST en Peelpush (vanavond 19:30 uur). Het betreft een inhaalwedstrijd net als het duel van donderdag tussen Team 22 en SV Dynamo, dat in Apeldoorn wordt gespeeld.

Bij de mannen wordt er, voordat de strijd om de beker losbarst,  ook nog in de competitie gespeeld. Vanavond om 20:00 uur Sliedrecht Sport tegen VoCASA en morgenavond om 19:30 uur ZVH vs. SSS.

Al met al weer een bomvol programma voor de teams uit de Eredivisie. We telden in totaal 21 wedstrijden tussen Eredivisie teams onderling en twee tussen Topdivisieteams en ploegen uit de Eredivisie. Totaal dus 23 in zes dagen. Het moet niet gekker worden!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.