Derbywinst voor Peelpush

VoV, 23-02-2022, 4:50 uur. De internetverbinding werkte niet, daarom ging de livestream van FAST vs. Peelpush niet door en konden alleen de aanwezige fans meebeleven hoe de gasten bij deze inhaalwedstrijd na de 1-3 zege hun feestje vierden.

Peelpush maakte met een serie van 6-7 naar 6-11 vooreerst het verschil in de eerste set, FAST reageerde attent en sloeg zich van 8-13 naar 15-13. Vervolgens was er bij 19-19 weer een gelijke stand en ging het tot 23-23 gelijk op. Peelpush had de betere finale en won de openingsset met 23-25.

In de tweede set leverde Peelpush een 15-19 voorsprong in, FAST was als eerste bij de twintig punten (20-19) en stoomde door naar een comfortabele 24-21. Peelpush kwam tot 24-23 terug, voordat FAST liet zien deze keer over een beter eindschot te beschikken (25-23)

In het middendeel van de derde set speelde Peelpush zich na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd (11-11), naar een kleine voorsprong (14-16, 15-18). Daarna namen ze afstand, met een serie van zes punten veranderden ze 17-18 in 17-24 en sloten met 19-25 af.

FAST stond met de rug tegen de muur en moest de volgende set winnen om in de wedstrijd te blijven.  Dat pakte al snel verkeerd uit voor de thuisploeg. Op 5-7 slaagde FAST niet de side out te scoren en vervolgens pakte Peelpush het ene na het andere punt tot aan 5-13 en stoomde door naar 8-18 en 12-22. De twee handen vol punten verschil waren ruimschoots voldoende om de set met 14-25 af te sluiten en na het zingen van het Toklied de drie punten mee naar Meijel te nemen.

Peelpush had op zowel de opslag (5 om 11) als de aanval (43 om 49) de betere score en maakte bovendien minder punten voor FAST dan omgekeerd. Lotte van der Horst scoorde 22 keer en had daarmee een groot aandeel in de zege van haar ploeg. Bij FAST kwam Anne Heesakkers tot 11 punten.

De stand rond de scheidslijn van de negende positie is nu: 7> VCN 15-25, 8> Peelpush 16-22, 9> SV Dynamo 16-20, 10> FAST 16-14. Aangezien Team 22 tot de bovenste acht behoort en niet doorgaat naar de kwartfinales, gaat ook de nummer negen nog naar de laatste acht.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Gommans.