Vizier op volleybal

 

De laatste ronde in de Eredivisie Dames

VoV, 08-02-2018, 7:36 uur.  Dat is het alweer, de laatste ronde, zeventien wedstrijden zitten erop, nog één te gaan. Dan is het reguliere seizoen 2017 – 2018 alweer afgelopen en kunnen we ons na ‘een bekerzondag’ gaan opmaken voor het vervolg, te weten ‘De Kampioenspoule’ en ‘De Degradatiepoule.’

De laatste plek in de Kampioenspoule is nog niet definitief vergeven, daarvoor komen nog in aanmerking Springendal Set-Up ’65 en Flynth FAST. De ploeg uit Ootmarsum heeft de beste papieren na vorige week, zij wonnen met 2-3 in Weert, terwijl Flynth FAST thuis met 1-3 van Zwolle verloor. Die uitslagen gaven Set-Up twee puntjes voordeel, die ze dit weekend thuis tegen Peelpush moeten zien vast te houden.

Voor de carnavalsvierders die zich in Ootmarsum of elders even weten los te rukken uit een polonaise geldt: “Indien u de wedstrijd bijwoont in uw carnavalsoutfit, ontvangt u van Set – Up een gratis consumptie” Wellicht is dat voor de meegereisde Peelpush fans ook een mooi gebaar. Kunnen ze hun outfit thuis al aandoen en hoeven ze zich nadien niet meer te verkleden als ze zich na de wedstrijd beneden of boven de rivieren in het feestgedoe storten.

Set-Up zal om ieder risico op een teleurstelling voor team, staf en fans te voorkomen gewoon minimaal twee punten moeten pakken. Dan hebben ze zelf de plaatsing op eigen kracht in de Kampioenspoule afgedwongen. Ongeacht welk resultaat Flynth FAST dan bij Sneek behaald. Gezien de begintijdstippen van beide wedstrijden (18:00 uur Ootmarsum, 20:00 uur Sneek) is bij begin in Sneek wel duidelijk of er voor Flynth FAST nog wat te halen valt. Of de druk van het met 0-3 of 1-3 moeten winnen nog steeds aanwezig is?

In de kampioenspoule gaan om een plaatsje in de play offs voor de landstitel strijden Sliedrecht Sport, VC Sneek, Eurosped, Regio Zwolle Volleybal, Coolen Alterno en Set-Up ’65 / Flynth FAST. De startbonus varieert van vijf tot nul punten, Sliedrecht krijgt er sowieso vijf, Alterno krijgt er sowieso één,  Set-Up ’65 / Flynth FAST nul. Sneek, Eurosped en Zwolle moeten onder elkaar maar uitmaken wie er vier, drie en twee krijgt. Deze teams staan op 36 (Sneek) en 33 (Eurosped, Zwolle) punten en afhankelijk van het resultaat van zaterdag / zondag eigenen ze zich die startbonus toe.

In de degradatiepoule spelen zeker Nering Bögel VC Weert, Peelpush en dus als derde of Flynth FAST of Set-Up.  De verdeling van de startbonus is hier twee, één en nul punten. Het is dus voor Peelpush belangrijk om Weert in de stand voor te blijven. Dat ene puntje is net het verschil tussen een vijfsetter winnen of verliezen. Overigens heeft Weert beslist geen makkie zaterdag, zij spelen uit tegen Sliedrecht Sport, dat in de eigen Basis tot nu nog geen wedstrijd verloor.

Zowel in de Kampioenspoule als de Degradatiepoule wordt een dubbele competitie gespeeld, dus met uit en thuiswedstrijden. De beste twee teams in de kampioenspoule spelen in een best of five serie om de landstitel, de nummer laatst uit de degradatie poule degradeert naar de Topdivisie.

Het programma voor zaterdag is: 18:00 uur Set-Up ’65 vs Peelpush. 19:30 uur Sliedrecht Sport vs VC Weert. 20:00 uur VC Sneek vs Flynth FAST. 20:00 uur Zwolle vs TTP. Zondag 15:30 uur Eurosped vs Coolen Alterno.

De stand per nu is: Sliedrecht 44, Sneek 36, Eurosped 33, Zwolle 33, Alterno 27, Set-Up 20, Flynth FAST 18, Peelpush 15 en Weert 13. TTP hebben we uit de stand weggelaten omdat ze na dit weekend niet meer meedoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Het wedstrijdaffiche van Set-Up. Kan het uitbundiger?