Vizier op volleybal

 

Wat brengt de Topdivisie (v) dit weekend?

VoV, 08-02-2018. 7:52 uur.  OBEG Donitas heeft een weekje na de intense derby tegen Veracles een weekend vrijaf, hetzelfde geldt voor VC Sneek II, dat na de thuiszege van vorige week op Oskam Taurus ook het wedstrijdtenue in de tas kan houden. Voor de overige teams gaat de strijd om de punten gewoon verder, is het weer knallen voor het beste resultaat.

Een interessante wedstrijd is die tussen SV Dynamo Apeldoorn (foto boven) en Ecare Apollo 8. Naar de punten kijkend lijkt het dat koploper Apollo er wel heel veel beter voorstaat dan de nummer negen van de ranglijst, met het dubbele aantal punten, 36 om 18. Maar Apollo speelde ook drie wedstrijden meer, dus dat is behoorlijk vertekend. Dynamo herstelde zich van de 3-0 uitnederlaag bij PDK met een 1-3 uitzege bij Orion, Apollo boekte twee weken achter elkaar winst in een vijfsetter. Eerst bij VVU en daarna thuis tegen PDK. Beide keren moesten ze in de laatste twee sets de winst nog over de streep trekken. In Apeldoorn wordt om 16:30 uur aangefloten.

Na de thuiswedstrijd tegen OBEG Donitas krijgt IBM Client Innovation Center Benelux Veracles zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen VVU. De 3-0 nederlaag in Amsterdam zal nog steeds zwaar op de maag liggen bij VVU, een beetje hetzelfde gevoel zal Veracles hebben, want de stadsderby verliezen is niet niks. Dat dreunt even door in Groningen. Beide teams hebben de gelegenheid om het eventueel nog aanwezige slechte gevoel een positieve draai te geven, voorwaarde is wel winst of een prima wedstrijd spelen. Tja , en als de tegenstander dan beter is, dan is dat gewoon zo.

Alterno II (foto boven) speelde twee vijfsetters in de laatste twee wedstrijden. Ze wonnen van Sneek II en verloren van VCN. Zaterdag is Seesing Personeel Orion de tegenstander. Orion kan wel weer een succesje gebruiken na de nederlagen tegen VCN (3-2) en Dynamo (1-3). Maar of dat er in Apeldoorn tegen Alterno II inzit? Als u alles zelf wilt meemaken en niet wilt lezen of van horen zeggen wilt weten hoe het was moet u om 20:00 uur bij het eerste fluitsignaal present zijn.

Laudame Financials VCN reist naar Houten voor hun duel tegen rode lantaarndrager Oskam Taurus. Met nog zeven wedstrijden te gaan, waarbij nog 21 punten te verdienen zijn, staat Taurus inmiddels 15 punten achter op een veilige tiende plek in deze divisie. Dat komt dus niet meer goed. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat VCN een makkie zal hebben.

Bij PDK Huizen en Pharmafilter US (foto boven) staan de nummer acht en drie tegenover elkaar. US had een prima weekend vorige week (3-0 tegen VVU) en was de week ervoor in Groningen ook al sterker dan Donitas (2-3). Ook voor PDK begon het in Borne fantastisch met een 0-2 voorsprong in sets tegen de koploper. Dat derde setje kwam er daarna niet meer bij, de oogst was dus maar één puntje. Kon weleens een gelijkopgaande strijd worden!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood, Rudy Biekart en John van Geenen.