Vizier op volleybal

 

Welk Topdivisie team (m) kan verrassen?

VoV, 08-02-2018. 8:06 uur. Het programma in de Topdivisie bij de heren bestaat dit weekend uit vier wedstrijden. Sliedrecht Sport, HLB van Daal / DS, Volley Tilburg en De Witte Olhaco hebben een vrije zaterdag voor wat de competitie betreft, de andere teams moeten vol aan de bak om hun posities te behouden of te verbeteren.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de nummer laatst Compaen (foto boven). Wetende dat hun directe bovenbuur Olhaco vrij is en wetende dat het verschil met hen maar één puntje bedraagt zal de ploeg uit Oostzaan er alles aan doen om de rode lantaarn zaterdag kwijt te geraken. Een piratenteam met een rode lantaarn stond sowieso al niet. Dat het echter een hele zware opgave zal worden om dit te realiseren zult u begrijpen als we u de naam van de tegenstander noemen, Kenders Bouw DIO Bedum. Een team dat thuis nog ongeslagen is, een schril contrast met de uitprestaties van Compaen. Uit één zege. Of ze het rode kleinood op de terugweg in Hoogeveen achter kunnen laten, ze zullen er gaarne een eindje voor omrijden als dat het geval mocht zijn, is echter nu nog een open vraag.

Bij Pelster Cito (14-15) vs Webton (15-20) staan twee ploegen uit het rechter rijtje tegenover elkaar. Afgaande op de resultaten van de laatste weken zou je Webton zomaar tot favoriet kunnen bestempelen. Uit verloren ze maar nipt van DIO Bedum, en thuis wonnen ze met 3-0 van VoCASA. Toch twee topteams uit de Topdivisie. Terwijl Cito nipt van Olhaco won en ruim de meerdere moest erkennen in VCV. De Hengeloërs willen de aansluiting naar de Top 5 maken, Cito zal als derde van onderen meer afstand van de onderste twee willen nemen. Welk team in zijn opzet zal slagen? We vertellen het u zondagmorgen.

VoCASA ging behoorlijk onderuit afgelopen week bij Webton. Nipt met twee punten verschil in de eerste set, daarna werden het er vijf en vier. Of tegenstander CAS-CRM zaterdag de dupe wordt van het voornemen van VoCASA om het vlekje van Hengelo weg te werken, moeten we nog maar even afwachten. CAS-CRM kan de punten ook heel goed gebruiken om bij ‘de streep’ weg te blijven. Tegen Compaen en DIO sprokkelen ze wel belangrijke vier punten in de laatste twee wedstrijden.  Ze staan met 14-17 op de vierde plaats van onderen.

AH van Mierlo / Reflex uit Kampen deed de laatste weken goede zaken. Koploper Sliedrecht Sport werd met 3-1 in Kampen verslagen en uit in Hoogeveen wonnen ze ook met 1-3. Ze staan derde, met twee punten minder dan VoCASA. Zaterdag komt MB Accountants / VCV naar Kampen. Thuis winnen van Sliedrecht Sport houdt niet in dat dan ook zomaar van VCV gewonnen wordt. Zo simpel is het niet, zeges worden niet beredeneerd maar worden op het veld behaald.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto John van Geenen.