Vizier op volleybal

 

De mispeer van Rabobank Orion H2

VoV, 01-12-2019. 13:10 uur. Na een weekend overgeslagen te hebben in deze 1e divisie traden de manschappen van Eric Maan vandaag aan tegen het Hoogeveense Olhaco. Waar eenieder natuurlijk uitkeek naar een spektakelstuk tussen de nummer 3 en 4 op de ranglijst werd dit voor het team een gevoelige mispeer. Laten we het erop houden dat Olhaco serverend zijn zaken stukken beter op orde had dan Rabobank Orion, en dat menigeen maar een sabbatical had genomen voor een paar uur, om tevens afstand te nemen van opdrachten, tactisch plan en eigen spelniveau.

Gevolg was een klinkende nederlaag, waarin we geen minuut aanspraak hebben kunnen maken op meer, alhoewel de setstanden anders doen vermoeden. Kortom: een terechte 0 punter. Uiteraard zullen verwachtingen anders hebben gelegen na de opmars op de ranglijst na 4 overwinningen op rij. Het wordt dus weer terug naar de tekentafel en hard aan de slag op de trainingen om een basis te leggen voor de toekomst.

Was het allemaal kommer en kwel? Gelukkig niet. We hebben weer de gelegenheid te baat genomen en stonden op een gegeven moment met 4 tieners in het veld, om ook daar de spelende ervaring op te laten doen voor hun ontwikkeling. Altijd goed voor de lijn, waarin we vandaag (voorafgaand aan deze partij), toch zeer leuke dingen hebben gezien bij de opleidingsteams heren 3, 4 en 7.

Zaterdag a.s. wacht een nieuwe opgave tegen promovendus CSV in Zwolle. Aan het team om te laten zien dat men ook uit een ander vaatje kan tappen en daarbij een beter en gebruikelijk spelniveau op de mat kan leggen.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 – Olhaco H1:  0-4 via 14-25, 20-25, 22-25 en 25-27.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Marco Buiting, Orion Heren 2.