Derde zege op rij voor De Bevers

VoV, 01-12-2019. 13:54 uur. Het eerste damesteam van de Bevers is met een prima serie bezig! Opmaat was afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Emmen 95 D1. We hadden een prima wedstrijdvoorbereiding door de overheerlijke broodjes van bakker Bo, onze net pas 20 lentes tellende jonge godin. Of in het beleg stimulerende middelen zaten zijn geen mededelingen gedaan, feit was wel dat dit de inleiding voor de uiteindelijke overwinning.

Of Emmen dit vooraf al in de gaten had, was al duidelijk in de voorbereiding na de wedstrijd, schoorvoetend kwamen ze 20 minuten voor aanvang binnen. Gelukkig waren de scheidsen zo joviaal om 10 minuten langer in te slaan het is tenslotte een lange busrit vanuit de vlindertjesstad.

Met Antonius op spel en Nina op de liberopositie, en Bo, Mo, Kyra, As en Mar betraden we het Heidepark-strijdarena en wat onwennig en gewaarschuwd voor de servicedruk van Emmen 95 kwamen we snel 1-5 achter. Onder het motto oog op oog, tand om tand, bestreden we Emmen met onze eigen messcherpe serve en werd het een makkie, zelfs saai en binnen no time staan we 2-0 in sets voor.

Echter het eind van de tweede set speelden we al wat ongeconcentreerd en als opmaat na de derde set werden de dames gewaarschuwd voor de beruchte derde set. Stans en Romy kwamen erin, om ons te versterken, aanvallend hadden we moeite om te scoren, de tegenstander serveerde beter en onnodig verliezen we de derde set. De vierde set moesten we diepgaan en zakelijk sleepten we de overwinning met 25-23 in de laatste set eruit!

Niet mooi, wel lekker 4 punten en langzaam klimmen we uit de onderste regionen van de ranglijst. Luctor et emergo, volgende week uit naar grauwe Groningen, waar we de groenen van het tweede van Veracles treffen, op naar de vierde overwinning!

gh @ VoV, verslag van Eric Eisink, trainer/coach De Bevers. Foto Jan van den Noort.