Hands-Up H1 pakt dik verdiende thuiszege

VoV, 01-12-2019. 13:56 uur. Hands-Up trad zaterdag 30 november aan tegen Atak’55 H1, een altijd taaie tegenstander. Atak speelt met en op ervaring en blijft een lastige opponent.

Heren 1 van Hands-Up begon met veel focus en energie aan de wedstrijd. Een ontketende Duco Fronik dreef de aanvallers van Atak tot wanhoop door zijn enorm sterk blok. Opvallend was dat Duco zo in zijn ritme zat dat zelfs pancakes en setup overnames tot zijn arsenaal behoorden. Hands-Up kon deze set steady uitspelen en 25-21 stond op het scorebord.

In set twee zakte de energie in het begin wat weg, maar onder aanvoering van Rik Kamminga kwam H1 weer in het spel. Libero Rik kreeg weinig ballen te verwerken in de passing, maar verdedigde des te meer. Met gevaar voor eigen leven, gooide hij zichzelf meermaals voor de bal. Dit was precies wat de thuisploeg nodig had en zij kwam op ruime voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer afgegeven en 25-19 was het resultaat.

De, altijd lastige, derde set werd goed gestart. Veel servedruk en een uitstekende spreiding van Thomas van der Maas zorgden ervoor dat Hands-Up de overhand had in deze set. Tel daarbij, tot grote verbazing van iedereen, de slimmigheden van familie van Dreumel op en je weet dat de wedstrijd de kant van Hands-Up zal gaan. De set werd gewonnen met 25-23, wel een kleine waarschuwing voor de laatste set.

Deze waarschuwing werd genegeerd en slordigheden slopen het spel in. Atak was zeker niet beter, maar Hands-Up was vooral minder steady. Bij een achterstand van 15-18 kwamen nog enkele wissels het veld in, zij wisten iets van energie terug te brengen in het veld. Atak kwam boven de 20 weer op voorsprong, deze werd langzaam ingelopen tot aan 23-24. Maar het laatste zetje kon Hands-Up niet meer gegeven en zag de set met 23-25 aan zich voorbij gaan.

Een 3-1 overwinning en vier verdiende punten in the pocket. Hierdoor klimt Hands-Up meteen naar de middenmoot op de ranglijst.
Volgende week de uitwedstrijd tegen PSV waarbij Hands-Up gaat proberen zich steviger te settelen in de subtop.

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands-Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.