De NOJK Kampioenen van 2022

VoV, 22-05-2022. 2:23 uur. Gisteren werd de strijd om de landstitels in de diverse leeftijdscategorieën bij de jeugd op het NOJK beslist. Ook de Jaap van Kasteel trofee werd uitgereikt. Bij de jongens ging deze naar VC Spaarnestad en bij de meiden naar SV Dynamo uit Apeldoorn, dat de grote winnaar van het NOJK 2022 werd.

De A-jeugd: In Meijel ging de finale bij de JA tussen Sliedrecht Sport en PDK Huizen. Sliedrecht Sport trok aan het langste eind en mag zich een jaar lang kampioen van Nederland noemen. ZVH eiste de derde plaats op het podium op.

Het in eigen hal spelende Peelpush MA won het goud bij hun categorie. Zij versloegen in de finale Rivo. Het brons was bij deze groep voor Apollo 8 uit Borne, dat zich sterker toonde dan Sudosa-Desto.

De B-jeugd: De finale in Valkenswaard ging bij de jongens tussen Sudosa-Desto en Twente ’05, de titel ging met Sudosa-Desto mee naar Assen. De derde plaats was voor PDK Huizen, dat Kalinko eronder hield.

Bij de meiden nam SV Dynamo de beker en de gouden medailles mee naar Apeldoorn, het zilver was voor Rivo Rijssen. Sliedrecht Sport wist in de kleine finale VC Sneek de baas te blijven.

De C-jeugd: In Panningen was er bij de jongens goud voor Spaarnestad en bij de meisjes voor VC Sneek. Zij waren in de eindstrijd de bovenliggende partijen tegen Taurus en Orion, die dus met het zilver naar Houten en Doetinchem terugkeerden. Op de laagste trede van het podium stonden bij de jongens VoCASA en bij de meiden SV Dynamo Apeldoorn, die het jongensteam van SV Dynamo en de meidenploeg van Olhaco naar de vierde plaats verwezen.

De CMV-jeugd: EVV uit Elburg heeft bij de jongens de titel binnengehaald, bij de meiden was dat de ploeg van SV Dynamo uit Apeldoorn. Spaarnestad (jongens) en Sliedrecht waren de verliezende finalisten. Brons was er voor de jongens van SV Dynamo en meisjes van Sudosa-Desto. Zij hielden de jongens van Twente ’05 en meiden van Trivos uit Wijchen buiten de prijzen.

De A+-jeugd: Vanwege de coronapandemie werd er in de laatste twee jaar geen NOJK gespeeld. Voor de oudste jeugd, die in deze jaren dus geen NOJK kon spelen was er dit jaar in Gennep de A+-categorie.

Sudosa-Desto pakte bij de jongens deze unieke titel, PDK Huizen werd tweede, Taurus derde en Alterno vierde. VCN was bij de meiden/dames sterker dan Ledûb. De derde plek ging naar Emmen, Krekkers werd vierde.