Vizier op volleybal

 

De NOJK titels en medailles gingen naar..

VoV, 03-04-2018. 12:20 uur.  Op zaterdag 31 maart 2018 vonden de finales plaats van de NOJK. Op 4 locaties kwamen in totaal 64 teams bijeen om te strijden voor de titel van het NOJK in zijn of haar categorie.

In alle locaties was de organisatie prima in orde. Vele vrijwilligers van de verenigingen hebben deze dag mede tot een waar volleybalspektakel gemaakt. Dank voor jullie geweldige inzet als wedstrijdleiding, teller, horeca, EHBO etc. etc.

In Koog aan de Zaan waren na de poule wedstrijden bij de meiden A de teams van Voltena, VC Zwolle, Irene en Sudosa de teams welke de kruisfinales speelden. Voltena en Zwolle wonnen van Irene en Sudosa. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Irene en Sudosa  – Desto, waarbij het team uit Assen de 3e plaats voor zich wist op te eisen.

De finale was er één om naar uit te kijken. Beide teams hadden elkaar ook al getroffen in de poule waarbij Voltena aan het langste eind had getrokken. Zwolle was gebrand op revanche, maar de meiden van Voltena wisten goed verzet te bieden aan de meiden van Zwolle. Ze wisten zelfs met uitstekend spel de winst in deze finale te pakken en mochten zich na een prachtige finale kampioen van Nederland noemen.

Eindstand MA: 1> Voltena, 2> Zwolle, 3> Sudosa – Desto

Bij de jongens gingen de kruisfinale tussen Sliedrecht en Inter Rijswijk en tussen Alterno  en  Compaen. Zowel Sliedrecht, als Compaen wisten de wedstrijd te winnen en mochten gaan strijden om het kampioenschap. Inter Rijswijk en Alterno streden om de 3e en 4e plaats Waarbij Inter Rijswijk het brons pakte. De finale liet zien waarom Sliedrecht terecht in de finale stond en maakte de wedstrijd met degelijk spel af en kroonde zich tot winnaar bij de Jongens A.

Eindstand JA: 1> Sliedrecht, 2> Compaen, 3> Inter Rijswijk .

In Purmerend streden de B – teams. Bij de jongens werd Taurus eerste en Sliedrecht tweede in poule 1. Orion en Inter Rijswijk werden respectievelijk eerste en tweede in poule 2.

Bij de jongens twee drie setters in de kruisfinales. Waar Orion gemakkelijk leek te gaan winnen van Sliedrecht Sport kwamen de Drechtenaren in de tweede set knap terug en wisten met 30-28 te winnen, waardoor een beslissende derde set tot de 15 punten nodig was. Deze werd ongemeen spannend, maar met een kill – block en hard aanval door Orion binnen gehaald.  In de finale werd het Taurus of Rijswijk. Ook in die kruisfinale een wisselend spelbeeld, waarin Rijswijk bleef vechten en zich niet gewonnen wilde geven. Taurus trok uiteindelijk aan het langste eind.

In de finale tussen Taurus en Orion, maakte Taurus de minste fouten en had Orion de mooiste momenten. Een super spannende tweede set eindigde in het voordeel van Taurus (26-24) die daardoor Nederlands Kampioen bij de jongens is geworden.

Eindstand: 1> Taurus, 2> Orion, 3> Inter Rijswijk

Bij de meisjes werden Alterno en SOMAS/Activia eerste en tweede. In poule 2 was Sudosa net iets beter dan VoCASA.

De kruisfinales bij de meisjes waren een formaliteit, Sudosa en VoCASA waren duidelijk sterker dan SOMAS/Activia en Alterno, waardoor de finale en herhaling werd van de poule wedstrijd. Waar het in de poule in de tweede set nog spannend was (26-24 voor Sudosa). Was Sudosa in de finale duidelijk de beter ploeg na een lange dag vol wedstrijden en spanning. Sudosa is terecht de Nederlands Kampioen bij de meisjes B geworden.

Eindstand: 1> Sudosa – Desto, 2> VoCASA, 3> Activia.

In Wognum streed de C – jeugd een mooie strijd. Na de poulewedstrijden waren bij de jongens Sliedrecht, PDK Huizen, SV Dynamo en VV Alterno de teams die gingen strijden om de plaatsen 1 t/m 4. Sliedrecht was duidelijk een maatje te groot voor Dynamo. Een duidelijk 2-0 overwinning maakte duidelijk dat Sliedrecht de finale zou gaan spelen en SV Dynamo de kleine finale.

De tegenstander kwamen uit de wedstrijd VV Alterno -PDK Huizen. Na een leuke eerste set, welke Alterno besliste, was het verschil in de 2e set toch groter en kon Alterno zich opmaken voor de finale tegen Sliedrecht en PDK Huizen ging strijden om het brons.  De kleine finale was een spannende. Beide teams wilde voor het brons gaan. Na 2 gespeelde sets was de stand gelijk en een beslissende 3e set moest bepalen wie 3e en wie 4e zou gaan worden. Bij SV Dynamo ebde de energie langzaam weg en PDK Huizen bleef bij de les en wist de 3e set overtuigend te winnen.

De finale tussen Sliedrecht en Alterno was spannend in de eerste set De set ging gelijk op en beide teams streden voor wat ze waard waren. Toch wist Sliedrecht de eerste set naar zich toe te trekken met 27-25. Door het verlies was Alterno toch wat aangeslagen en kon in de tweede set geen potten meer breken en verloor de 2e set met duidelijke cijfers 25-13. Ook hier mag Sliedrecht zich kampioen van Nederland noemen.

Eindstand JC: 1> Sliedrecht, 2> VV Alterno, 3> PDK Huizen

Eindstand MC: 1> Sliedrecht, 2> Krekkers, 3> Apollo 8.

In Beverwijk streden de CMV6 teams om de eer. Vanaf het begin was duidelijk dat de meiden van Rivo Rijssen zich nadrukkelijk lieten zien en met minder dan een finale plaats geen genoegen zouden nemen. Zij plaatsen zich ook overtuigend voor de kruisfinales. In de andere poule pakte Seesing personeel Orion op punten de 2e plaats in de poule voor Flamingo’s 56. In de ander poule was Sudosa Desto duidelijk de beste en ook hier pakte een team op basis van punten de 2e positie. Dynamo Tubbergen eindigde boven VOKO.

In de beide kwartfinales was vrij snel duidelijk dat zowel Rivo Rijssen als Seesing Personeel Orion de beide teams waren die ook de finale moesten gaan spelen. Sudosa Desto en Dynamo Tubbergen streden daarna om het brons, waarbij Dynamo Tubbergen zich eigenaar van de 3e plaats mocht kronen. De terechte finale beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden, maar Rivo Rijssen schakelde nog even een aantal extra versnellingen hoger en had geen kind aan Seesing personeel Orion. Met overtuigende cijfers (06-25 en 07-25) werd Rivo Rijssen de terechte kampioen.

Eindstand 1> Rivo, 2> Orion, 3> Dynamo Tubbergen.

Bij de jongens streden Avior, Alterno, Sudosa – Desto en VVH om een plaats in de finale. Avior was een maatje te groot voor VV Alterno en plaatse zich voor de finale. Sudosa Desto liep in de eerste set over VVH heen. De tweede set herpakte VVH zich wel, maar het was niet voldoende om de finale te bereiken. De kleine finale werd een prooi voor VV Alterno. Zij wisten de 3e plaats te bemachtigen door een overwinning op VVH met 2-0. De finale bij de jongens werd een finale. Na een 1-1 tand moest de 3e set de winnaar naar voren gaan brengen. Met toeschouwers op de tribunes en rond het veld werd er gestreden voor elk punt. Avior bleek echt over de meeste stalen zenuwen te beschikken en trok de beslissende 3e set naar zich toe met 15-11. Een verdiende kampioen van Nederland.

Eindstand 1> Avior, 2> Sudosa – Desto,  3> VV Alterno.

Jaap van Kasteel trofee:  De Jaap Kasteel Trofee, overal klassement over alle leeftijdsklassen (A, B,C en CMV jeugd), is bij de jongens gewonnen door Sliedrecht Sport, bij de meisjes door Sudosa Assen en de overall trofee werd een prooi voor Sliedrecht, welke dus de beste jeugd vereniging van Nederland is geworden.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Rudy Biekart.