Vizier op volleybal

 

Prachtig NOJK A-jeugd toernooi in De Koog

VoV, 03-04-2018. 12:34 uur. Op Paaszaterdag 31 maart werden in Topsportcentrum De Koog in Koog a/d Zaan de finales van het NOJK – volleybal voor A-jeugd gespeeld. Het NOJK – Nationale Open Jeugd Kampioenschap (ook wel het Volleybaldirect Open) – is het meest prestigieuze jeugdvolleybal – toernooi van de Nevobo. De organisatie van het toernooi was in handen van VV Zaanstad. Michel Everaert – directeur Sport van de Nevobo – complimenteerde na afloop Zaanstad met de perfecte organisatie en voegde daar aan toe dat het bij Zaanstad altijd leeft en bruist en dat we een geweldige club vrijwilligers hebben.

Het hosten van een NOJK – finale is veel werk voor een vereniging, maar het is ook een geweldige ervaring. De werkgroep NOJK van Zaanstad is een aantal weken van tevoren al begonnen met de voorbereiding, zodat op de dag zelf alles tot in de puntjes geregeld was. Van vrijwilligers zoeken tot inkopen doen, van zaalindeling tot het informeren van de teams en nog veel meer. Kortom, er moest aan heel veel gedacht worden.

De dag zelf begint natuurlijk vroeg, vanaf kwart voor 8 zijn we druk bezig om de zaal en de kantine(s) voor te bereiden. Om 8.15 uur komen de eerste spelers en fans al binnen druppelen. Spandoeken worden opgehangen en het eerste getoeter en tromgeroffel is te horen. Vervolgens stromen de eerste teams de velden op en beginnen de eerste wedstrijden om 10.00. Het niveau ligt enorm hoog en het is een genot om naar te kijken.

De dag draait lekker en het is gezellig druk in beide zalen. Er wordt hard gestreden en even na vieren zijn alle kruisfinalisten bekend, nu wordt het echt spannend. Bij de meisjes pakt Voltena met 2-0 een finaleplek en Sliedrecht doet hetzelfde bij de jongens. De andere twee wedstrijden zijn een stuk spannender. In de tweede kruisfinale bij de meisjes sleept VC Zwolle in een spannende derde set de overwinning binnen. Bij de jongens weet Compaen in de eerste set een 20-15 achterstand om te buigen in winst en daarna in drie sets ook een finaleplek te bemachtigen. De jongens van Compaen hebben een geweldig publiek bij zich dus de sfeer zit er goed in.

Voor de finales stroomt het vol in de topsporthal en je voelt de spanning bij spelers en fans. Zowel Compaen bij de jongens als VC Zwolle bij de meisjes strijden voor wat ze waard zijn, maar Sliedrecht en Voltena spelen enorm goed en pakken beide de NOJK titel met een 2-0 overwinning. Het feest wordt daarna goed gevierd met een mooie prijsuitreiking door wethouder Jeroen Olthof en wordt vervolgd in de kantine.

Aan het eind van de dag is iedereen van de organisatie moe maar voldaan. Het was een prachtige dag waarmee we ons als VV Zaanstad als organisator mooi op de kaart gezet hebben in het Paasweekend.

Tot slot aan alle vrijwilligers van VV Zaanstad die deze dag mogelijk hebben gemaakt: of dit nu was met op- en afbouwen, bardienst draaien, tellen, foto’s maken of iets anders, enorm bedankt! De dag was een groot succes en de mooie complimenten van de Nevobo zijn voor ons allemaal!

Het fotoverslag van de hele dag door Gilbert van Bronkhorst en Eric Visch is te vinden op:

www.facebook.com/media/set/?set=oa.959541354208978&type=3

gh @ VoV, persbericht en foto via VV Zaanstad.