Vizier op volleybal

 

De returns in de CL-Dames van start gegaan.

VoV, 19-01-2022. 3:38 uur. Gisteravond is de Champions League dames aan ronde vier begonnen, de eerste returns in de poulefase van het toernooi. Een paar teams hebben de koppositie in hun poule stevig in handen, die positie geeft recht op een plaatsje in de kwartfinales. VakifBank (poule B), Novara van Nika Daalderop (poule C), en Conegliano van Robin de Kruijf (poule E) behaalden de maximale score van 9 punten uit drie wedstrijden en lijken hard op weg naar de volgende ronde.

In poule A en poule D ligt de situatie iets moeilijker. In poule A hadden het Poolse Rzeszow en Russische Kaliningrad ieder 7 punten. Rzeszow had het voordeel dat ze drie zeges boekten, Kaliningrad verloor één keer, van Rzeszow dus.

Gisteravond won Rzeszow met 3-0 van Dnipro en vertrok SC Dresden met een 1-3 zege uit Kaliningrad, waardoor de stand na vier wedstrijden is geworden Rzeszow 10, Kaliningrad 7, Dresden 6 en Dnipro 1 punt.

In poule D is de situatie ongeveer gelijk. Daar stond Fenerbahce slechts één puntje voor op Dinamo Kazan. Gisteravond won Kazan met 1-3 bij Béziers, vanavond wordt gespeeld Fenerbahce vs. Plovdiv. De stand is nu met vermelding van aantal gespeelde en gewonnen wedstrijden en behaalde punten: Kazan 4-3-10, Fenerbahce 3-3-8, Béziers 4-1-3 en Plovdiv 3-0-0.

In poule B staat vanavond Mulhouse vs. Monza op het programma, morgenavond wordt VakifBank vs. Salo gespeeld. De volledige stand na drie duels is VakifBank 3-9, Monza 2-6, Mulhouse 1-3 en Salo 0-0.

In poule C wordt vanavond Dinamo Moskou vs. THY Istanbul gespeeld, Novara heeft morgenavond thuisvoordeel tegen Dujla Liberec. De situatie voor de eerste opslag vanavond is Novara 3-9, Dinamo Moskou 2-5, THY 1-4 en Dukla Liberec 0-0.

In poule E speelt Conegliano volgende week tegen Fatum Nyiregyhaza, vanavond krijgt Chemik Police ZOK UB op bezoek. De stand van zaken in deze poule is Conegliano 3-9, Chemik Police 2-6, ZOK UB 1-3 en Fatum Nyiregyhaza 0-0.

De drie beste nummers twee van de poules gaan ook door, dit is nog een open gevecht tussen de huidige nummers twee en drie.

Bij de persoonlijke ranglijsten staat de Russische teenager Arina Fedorovtseva als topscorer bovenaan voor Isabelle Haak van VakifBank (foto boven). Blokkerend presteerde het Kaliningrad duo Ekaterina Evdokimova en Yulia Brovkina het beste, terwijl op de servepass de libero Ayça Aykac van VakifBank de beste percentage scoorde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.