Vizier op volleybal

 

Doordeweekse competitie en tussenronde beker (v)

VoV, 18-01-2022, 5:55 uur.  Oorspronkelijk stonden er deze week een vijftal wedstrijden in de Eredivisie en een drietal wedstrijden in de tussenronde van de Nevobo beker bij de dames op het programma. Daarvan zijn inmiddels uitgesteld de competitiewedstrijden Apollo 8 vs. Peelpush, FAST vs. VV Utrecht en Team 22 vs. Voltena. Blijven voor de competitie nog over voor morgenavond om 19:30 uur Sliedrecht Sport vs. Regio Zwolle Volleybal en om 20:00 uur VC Sneek vs. Eurosped.

Koploper Sliedrecht Sport ontvangt Regio Zwolle Volleybal. De ploeg uit Zwolle werd al vijf opeenvolgende keren geconfronteerd met een uitgestelde wedstrijd. Hun laatste duel dateert van 1 december vorig jaar, toen behaalden ze de zevende zege op rij. En steeds vragen we ons af of daarop de achtste zal volgen, zoals we dat ook deden bij de afgelasting tegen Apollo 8, afgelopen zaterdag en de week ervoor vs. VCN. Zou het er nu dan van komen dat ze werkelijk weer in actie komen?

Sliedrecht Sport herstelde zich van de 3-0 nederlaag bij FAST met een 3-0 zege op Eurosped. Tegen Zwolle zullen ze naar verwachting meer weerstand ondervinden, als was Eurosped in ieder geval in de tweede set niet het ‘makkie’ (26-24), dat mocht worden verwacht bij het duel tussen koploper en de nummer elf. We moeten maar afwachten of Zwolle de punten kan sprokkelen om de top vier weer dichter bij elkaar te brengen.

==We lezen zojuist dat ook deze wedstrijd is uitgesteld==

VC Sneek speelde tegen Voltena afgelopen week een solide partij die ze met 0-3 winst afsloten. Voltena staat net als Eurosped, de gasten van Sneek morgenavond, onderin de ranglijst. Dus opgeteld bij het thuisvoordeel zou de Friese ploeg het verschil in stand (5de t.o.v. 11de) en punten (24 t.o.v. 9) opnieuw met een zege moeten bekrachtigen. Eurosped verloor zondag via een vijfsetter van FAST, waar Sneek voor 14 dagen geleden met 1-3 van won. We zouden bijna zeggen, alles spreekt in het voordeel van Sneek, is er dan geen maar?

Maaaar, het is wel zo dat Petra Groenland, jaren en jaren de trainer/ coach van VC Sneek, met Eurosped op bezoek komt en wellicht geeft zij haar selectie net dat beetje extra motivatie mee waardoor de dames binnen de lijnen in staat zijn een paar stapjes extra, een hardere klap, een geslaagde zweefduik meer of een nog scherpere opslag te produceren. We zullen het zien, als corona het toelaat.

In de tussenronde van de beker speelt Alterno thuis tegen Set-Up ’65 en krijgt Sliedrecht Sport Dames 2 Voltena op bezoek. Omdat Voltena niet op twee plaatsen tegelijk kan zijn zal de wedstrijd tegen Team 22 wel uitgesteld zijn. En verder speelt donderdagavond Donitas tegen SV Dynamo Apeldoorn. Alle drie zijn het duels tussen teams uit de Topdivisie en uit de Eredivisie met dus thuisvoordeel voor de niet-Eredivisie ploegen.

Tot deze tussenronde in het bekertoernooi werd besloten nadat het oorspronkelijk programma wegens coronamaatregelen geen doorgang kon vinden. Voor deze tussenronde plaatsten zich de nummers 9 t/m 13 uit de Eredivisie van de ranglijst exclusief Team 22 en de teams die uit de Topdivisie en lager de eerste ronden hebben overleefd.

Alterno vs. Set-Up ‘65 is het duel tussen de nummer vijf uit de Topdivisie A tegen de hekkensluiter uit de Eredivisie, Sliedrecht Sport Dames 2 vs. Voltena is de nummer drie uit de Topdivisie B tegen de nummer voorlaatst uit de Eredivisie en bij Donitas vs. SV Dynamo ontvangt de nummer twee uit de Topdivisie A de nummer tien uit de Eredivisie. Teams uit de Topdivisie en lager, die nog in het bekertoernooi zitten hadden tijdens de corona lock-down dispensatie om te trainen, zodat ze niet ‘koud’ aan deze duels hoeven te beginnen.

De rest van de tussenronde in het bekerprogramma bij de dames staat voor zaterdag gepland, daar komen we nog nader op terug.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en Jan van den Noort.