De Coppa Italia (m) en landgenoten in het buitenland

VoV, 18-01-2022. 5:45 uur. Afgelopen weekend werden drie van de vier kwartfinales in de Coppa Italia bij de mannen gespeeld. Morgenavond staat de vierde partij tussen Perugia van Thijs ter Horst en Padova op het programma.

Modena van Nimir Abdel-Aziz verloor thuis voor 1.900 toeschouwers met 1-3 van Piacenza. In de vierde set lukte het net niet om er een tiebreak uit te slepen, die set ging met 24-26 verloren. Daarvoor had Piacenza via 21-25 een 1-2 voorsprong gnomen. Abdel-Aziz scoorde 16 punten, Ngapeth 14 en Leal 13. Maar het waren er niet genoeg om te winnen, zowel in de eigen score (61/64) als de foutenlast (34/29) deed Piacenza het beter.

De twee andere wedstrijden leverden een zege op voor Milano (vs. Civitanova 1-3) en Trentino (vs. Monza 3-0). In de halve finale speelt Trentino vs. Milano en Piacenza tegen de winnaar van Perugia vs. Padova.

In Tsjechië heeft Wessel Keemink met Karlovarsko de koppositie weten te behouden. Tegen Pribram wonnen ze met 0-3 via de setstanden 22-25, 28-30 en 21-25. In de eigen score maakten ze 1 ace en 1 aanvalspunt meer, in de foutenlast hadden ze zeven punten voordeel. Wessel Keemink scoorde 1 keer.

Kladno van Gijs van Solkema leed bij de nummer voorlaatst Beskydy een 3-2 nederlaag. Ruime setwinsten (2de 14-25, 3de 16-25) stonden tegenover nipte verliezen in de eerste (25-23), vierde (25-23) en vijfde (15-13) set. Hetgeen in de eigen score van 65 om 82 punten nog eens tot uitdrukking kwam. Gijs van Solkema scoorde 3 keer. Kladno is de nummer vier in de stand.

In Polen speelden de ploegen van Dick Kooy en Robbert Andringa tegen de nummers laatst en voorlaatst in de stand. Belchatow van Dick Kooy won met 1-3 bij Nysa via twee keer 18-25, 25-19 en 22-25. Kooy scoorde 13 keer. Olsztyn, dat Robbert Andringa niet op het wedstrijdformulier had staan, was thuis met 3-2 te sterk voor Malow Suwalski. De foutenlast deed de bezoekers de das om, in de eigen score hadden ze in de totalen drie punten voordeel.

Belchatow staat derde (16-36), Olsztyn zevende (15-23) en Radom van Michael Parkinson, dat afgelopen weekend niet speelde, bezet de elfde plaats met 14-13.

In Roemenië won Dinamo Bucuresti van Ewoud Gommans met 3-0 van Stiinta Baya Mare via de setstanden 25-16, 25-18 en 25-23. Verdere info over dit duel was niet beschikbaar. Dinamo staat derde (11-29), koploper is Arcada Galati met 12-33.

In Frankrijk verloor Chaumont van Fabian Plak met 3-1 van Tours. De eerste set werd met 22-25 gewonnen, vervolgens liet Tours zich niet meer verrassen. Met 25-21 en 25-19 pakten ze de 2-1 voorsprong, waarna de vierde set met 26-24 een spannende ontknoping in het voordeel van de thuisploeg opleverde. Plak had in set één en twee invalbeurten, hij stond in de laatste twee sets in de basis en scoorde totaal 2 keer (aanvallend 22%).

Sète is de nummer één in Frankrijk (16-38), Tours is met 14-37 de virtuele nummer één maar op dit moment de werkelijke nummer twee en Chaumont staat met 17-32 op de vierde plaats.

Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra wonnen afgelopen weekend in Turkije met Ziraat Bankasi hun uitwedstrijd bij Sportoto met 1-3. De tweede set was met 25-16 voor de thuisploeg, de ander met 22-25, 20-25 en 19-25 voor Ziraat. Ter Maat scoorde 17 keer, Tuinstra 8 keer. Het nog ongeslagen Halkbank staat met 14-39 bovenaan in Turkije, Ziraat Bankasi is de nummer twee met 15-37.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto CEV, Wessel Keemink.