Zwaarbevochten winst Peelpush op VCN

VoV, 17-01-2021. 16:32 uur. Zondag 16 januari stond een spannende wedstrijd op het programma. Laudame Financials VCN kwam op bezoek in onze vertrouwde Körref. Om 15:30 uur klonk het eerste fluitsignaal.

De vorige wedstrijd tegen VCN werd nipt met 3-2 verloren, dus we moesten vandaag vol aan de bak. De start van de wedstrijd verliep desondanks moeizaam. Er kwam al snel een time-out aan de kant van Peelpush. Op een stand van 13-19 scoorde Wies een mooie aanval, waarna er een mooi blok volgde van Annette en Lotte. We kwamen terug, maar het gat was te groot. VCN wint de eerste set met 19-25.

In de tweede set begon VCN sterk. Op een stand van 4-10 kwam de eerste wissel aan de kant van Peelpush. Jody kwam in het veld, maar VCN bleef scoren door middel van een mooie serviceserie en een paar harde en snelle aanvallen. Dit resulteerde in een time-out voor Peelpush bij een achterstand van 4-12. Na de time-out kwam Peelpush terug met een mooie bal van Annette op een stand van 6-13 en een harde aanval van Lotte op 7-14.

Na een mooie verdediging van Anouk nam VCN een time-out op een stand van 10-14. We bleven vechten en tot de laatste punten bleef het spannend. Op een stand van 23-22 kwam onze Manouk weer in het veld. Na een lange enkelblessure kon ze voor het eerst weer wat puntjes meepikken. Annette serveerde uiteindelijk de set binnen. De tweede set werd gewonnen met 25-22.

De derde set werd matig gestart. Peelpush liep meteen al een 0-3 achterstand op. Puntje voor puntje kwam Peelpush terug. Het ging gelijk op tot 10-10. Daarna hield Peelpush de voorsprong even vast. VCN knokt zich terug en op een stand van 17-17 nam VCN de voorsprong in. Er kwam een dubbele wissel en een time-out aan de kant van Peelpush, maar dit mocht uiteindelijk niet meer baten. VCN gaf de voorsprong niet meer uit handen en wint de derde set met 22-25.

De vierde set was vergelijkbaar met de derde set en de teams gingen lang gelijk op. Op een stand van 10-10 pakte Peelpush weer de voorsprong. Als team werd gestreden, maar VCN kwam op 20-20 weer op gelijke hoogte. Ze pakten zelfs nog even een voorsprong bij 22-23, waarna Johan een time-out aanvroeg. Met een aanval achter de drie van Jody en een ace van Lieke werd de vierde set binnengesleept.

Dan de vijfde set! Het moest nu toch echt gaan gebeuren, maar VCN pakte al snel een voorsprong van vier punten. Zo ook bij de kantwissel stond er nog een 4-8 achterstand op het scorebord. Door goede verdedigingen en aanvallen knokte Peelpush zich terug tot 12-12. Het werd nog even spannend. VCN leverde een aantal goede aanvallen af waar Peelpush geen antwoord op had. Na een beetje geluk, een mooie bal van Juul, en een netfout van VCN kwamen we op setpoint. We winnen de set met 16-14 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd stond gepland op dinsdag 18 januari tegen Apollo 8, deze wedstrijd is echter uitgesteld. Zondag 23 januari staat om 15:30 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen Sliedrecht Sport.