Vizier op volleybal

 

De seizoensstart in de Eerste Divisie (m)

VoV, 19-09-2019. 6:00 uur. In de Eerste Divisies bij de mannen ging het na afloop van het vorig seizoen voor wat betreft promotie / degradatie niet van een leien dakje. In 1AH deden AVV Keistad en USV Protos een stapje omhoog, Set-Up ’65, dat als derde eindigde deed vrijwillig een stapje terug en Scylla, Avior en Hovoc verdwenen ook uit deze Divisie. De blijvers waren EVV, Woudenberg, Sovoco, Orion Heren 2, VC Sneek en FOOX Olhaco.

Als nieuwelingen op dit niveau melden zich PDK Huizen, Sudosa – Desto, dat afscheid nam van de Topdivisie,  HHB Coaching / CSV, De Hofnar / Bovo, VoCASA heren 2 en Apollo 8, dat de plaats van de buren uit Ootmarsum overnam. Veel wijzigingen maar wel een mooi bezetting voor wat een interessant seizoen belooft te worden. Uiteraard hebben alle clubs hun uiterste best gedaan om een voor dit niveau waardig team samen te stellen en de tijd zal leren, na pakweg de eerste vijf à zes weken, wie daar het beste in geslaagd is.

Zaterdag vinden de eerste krachtmetingen voor de punten plaats, ongetwijfeld zijn teams elkaar in de voorbereiding of op toernooien al eens tegen gekomen, maar toen ging het nog niet om het echie. Zaterdag dus wel. Op het programma staan

  • Sudosa – Desto vs Apollo 8.
  • Woudenberg vs PDK Huizen
  • VC Sneek vs Orion Doetinchem Heren 2
  • Sovoco vs VoCASA Heren 2
  • CSV vs Olhaco

Voor E.V.V. en Bovo begint het seizoen een weekje later, zij zijn zaterdag nog speelvrij.

Ook in de Eerste Divisie B waren er de nodige perikelen omtrent promotie en degradatie. Taurus II wilde niet omhoog, Inter Rijswijk II mocht niet omhoog, waardoor Peelpush, de nummer drie uit de stand alsnog naar de Topdivisie ging.

Onderin werd er hard voor behoud gestreden, maar uiteindelijk werden Next Volley Dordrecht en VC Wik de dupe. De Drechtsteden derby tussen Next Volley en Sliedrecht zal weer op een iets lager niveau uitgevochten moeten worden. VC Voerendaal deed vrijwillig een stapje terug. NVC, HLB van Daal/DS  Heren 2 en Skunk vulden vanuit de Tweede Divisie de lege plekken in, VCV Veenendaal maakte vanuit de Topdivisie het dozijn compleet.

Taurus Heren 2 was vorig seizoen de te kloppen ploeg, met overmacht eindigden ze als eerste. Inter Rijswijk II werd tweede op respectabele afstand. We zijn wel benieuwd hoe de verhoudingen dit seizoen gaan liggen, zaterdag moeten de eerste punten het opstapje naar meer zijn en wellicht naar ? Op het programma staan:

  • NVC vs VCV
  • Zaanstad II vs EMD Tooling
  • Rijswijk II vs van Daal / DS Heren 2
  • Velo vs VVU
  • Compaen vs Taurus Heren 2.

Skunk en Sliedrecht Sport II hebben hun eerste optreden in het nieuwe seizoen een weekje later.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.