Vizier op volleybal

 

De stap van Lycurgus naar de Eredivisie

VoV vroeg aan  Paul G. Zoet, voorzitter van de Stichting Dames Topvolleybal Groningen, hoe het standpunt van de club was inzake een eventuele promotie naar de DELA Eredivisie in het seizoen 2012 / 2013. De derde plek in de B-League, het afhaken op het hoogste niveau van TFM / Dok en Taurus, en het feit dat nummer twee, Alterno2 , niet mag promoveren, maken de ploeg uit Groningen na King Software  tot kandidaat nummer twee voor de stap omhoog.

Van de heer Zoet ontvingen wij de volgende reactie: “ Wij zijn volop in beweging om zowel organisatorisch als technisch onze Stichting Dames Topvolleybal, waaronder de beide damesteams vallen, op te tuigen.  Onze Stichting heeft als doelstelling een topklimaat te creëren waarin talentontwikkeling, als basis, kan leiden tot het spelen op Eredivisieniveau. Hiertoe hebben wij vorig jaar een eerste aanzet gegeven door jeugdspeelsters de gelegenheid te bieden om extra trainingen te volgen en ook mee te laten trainen met onze dames.

Om dat topklimaat gestalte te geven hebben wij contacten gelegd in onze netwerken waar wij sponsoren trachten te vinden, die samen met onze stichting, het damesvolleybal weer op de kaart willen zetten in Nederland. Dit lijkt te gaan lukken waardoor een gedegen basis verkregen wordt om hier vele jaren van te gaan genieten. Naast dit concept is er natuurlijk ook de opportunity voor de topsportsters om op topniveau veder te werken aan hun maatschappelijke carrière middels de studiefaciliteiten in de stad Groningen en het bedrijfsleven. Daarnaast zijn / gaan we in verder overleg met de Nevobo om de krachten te bundelen.

Je begrijpt dat dit niet van de één op de andere dag gerealiseerd is en dat wij bij toetreding tot de Eredivisie Damesvolleybal dat voor meerdere jaren willen invullen.”