Vizier op volleybal

 

De strijd om de beste podiumplaats in 1BD

VoV, 07-11-2019. 6:01 uur.  Twee teams hebben aanstaande zaterdag speelvrij, voor Merkala Zaanstad en Bende Services Thor staat er geen wedstrijd op het programma en zij kunnen rustig afwachten wat deze ronde hen aan positiefs zal brengen.

Verder staat de topper tussen de werkelijke koploper (SOMAS / Activia, 6-21) tegen de virtuele koploper (VCN II, 5-19) op het programma en zoals altijd ligt daar dan nog een derde (Havoc, 7-20) op de loer om van een misstap van de een of de ander te profiteren.

SOMAS / Activia liet zien zich eerst goed van de dikke nederlaag tegen Havoc te hebben hersteld (via een 4-0 zege op Stravoc) om zich vervolgens na het bekerweekend naar een 0-4 zege tegen Zaanstad te slaan. Meer was er niet te halen in deze twee wedstrijden. Tegenstander VCN II is nog ongeslagen, zij grossierden in 3-1 zeges, vijf keer, en waren bij de openingswedstrijd van het sezoen met 3-2 te sterk voor Havoc, waarvan Activia dus verloor. De inzet is de eerste plaats, al kan het bij een vijfsetter ook zomaar zijn dat geen van beide de koppositei krijgt, maar dat die naar Havoc gaat.

Havoc speelt uit bij VC Olympia. Uit zijn hun resultaten nog niet zo best, drie keer uit gespeeld , drie keer verloren, onder andere van Volley Tilburg en Thor, die in het rechter rijtje staan. Daar staat VC Olympia ook, hetgeen een vingerduiding zou kunnen zijn. Uiteraard zal Havoc er alles aan doen om de negatieve uitspiraal te doorbreken, maar we denken te weten dat dit ook voor VC Olympia zal gelden. Hun negatieve spiraal was al vijf wedstrijden lang, toen ze vorige week voor het eerst bij VC Wik wonnen. Dat zullen ze thuis een vervolg willen geven.

Verder staan er in deze divisie nog drie duels tussen links en rechts in de agenda. Ledub (4de, 6-16) speelt uit tegen VC Wik (11de, 6-10), VollinGo (5de, 6-16) krijgt Stravoc (12de, 5-6) op bezoek en VC Velden (6de , 5-14) gaat naar Volley Tilburg (10de, 4-11).

De onderlinge verschillen in de middenmoot zijn gering en door de achterstallige wedstrijden van Volley Tilburg en VC Velden vertekend. Zeker is wel dat elke ploeg die een mooie uitstag boekt, bijvoorbeeld 3-1 of 1-3, goede zaken doet in de stand. Om aan te klampen of de aansluiting te behouden.

Vorige week boekte VC Wik een teleurstellende thuisnederlaag tegen VC Olympia, net zo telkeurstellend voor de fans moet het verlies van Ledub (met 1-3) thuis tegen VC Velden geweest zijn. Beide teams hebben dus wel iets recht te zetten.

Wellicht kan dat ook gezegd worden van Volley Tilburg, dat met 3-1 bij VCN II verloor. Met een nieuwe staf thuis een zege neerzetten tegen VC Velden lijkt een mooi streven om onder uit de ranglijst weg te komen, voor wat Velden betreft zal de uitzege bij Ledub voor het nodige zelfvertrouwen gezorgd hebben.

VollinGo was vorige week in Haps de bovenliggende partij tegen koploper Havoc. Nu komt rode lantaarndrager Hyundai Peter Janssen Stravoc naar Gouda. Beter dan de koploper, maar slechter dan de rode lantaarndrager, in één week tijd. Daar geloven we niet in.

We gaan u natuurlijk informeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.