Vizier op volleybal

 

Blijft Wevo verbazen? Wat doet WVC?

VoV, 07-11-2019. 5:46 uur.  Na gemiddeld zo’n zes wedstrijden in de Eerste Divisie A bij de dames hebben we als we het ruw benaderen een driedeling in de ranglijst. De top vier met een puntenaantal van 24 naar 19 (Veracles, Wevo, Apollo II, Krekkers), de middenmoot bestaande uit vijf teams (Set-Up II, WVC, Sneek II, Dynamo en Rosstars) met een puntenaantal van 16 naar 13 en de staartgroep bestaande uit drie teams (Zwolle II, VCV en Dash) met een puntenaantal van 8 naar 6. Ruwweg is deze indeling gebaseerd op de verschillen in punten en het feit dat tot nu de scores van vijf punters spaarzaam zijn geweest om verschillen in een keer te overbruggen.

Voor aanstaande zaterdag zijn de wedstrijden kris kras door de ranglijst aan elkaar gekoppeld. Een podiumploeg tegen een team in gevarenzone, koploper tegen middenmoter en onderlinge duels in het rechter rijtje. En natuurlijk een derby, en wat voor een. Wevo ’70 vs Krekkers. De debutant tegen een van de vaste waarden op dit niveau, nummer twee thuis tegen nummer vier, onderling verschil vijf punten in het voordeel van Wevo, dat wel één wedstrijd meer speelde.

Een wedstrijd met hoge verwachtingen van de veel geprezen Weerselose ‘blauwe muur’, waar deze keer ook een stevig geïsoleerde tweesteensmuur van Krekkers tegenoverstaat. Wie heeft de aanvallende mokerkracht om aan de andere kant ‘Another Brick uit the Wall’ te slaan? Powerhitter Eline Goossen bij Wevo misschien, of Carine Elferink bij Krekkers? Een duel om naar uit te zien. Wevo heeft als debutant en gezien hun prestaties tot nu in deze Divisie al terecht niet te klagen over media – aandacht, dat zal zaterdag niet anders zijn. Maar ook zullen de tribunes weer vol zitten, want de gasten nemen zeker ook hun fanschare mee. Derbysfeer optima forma in en om het veld! Wij zijn erbij, u dan?

Koploper IBM Client Innovation Center Benelux Veracles reist voor de vierde keer dit seizoen naar Twente. Hun eerdere uitstapjes naar Apollo II, Krekkers en Set-Up II leverden steeds een zege op, zaterdag zijn ze in Wierden bij Weghorst Makelaardij WVC Volley te gast. Als we aan uitslagenjournalistiek zouden doen is dit een appeltje – eitje voor de Groningers. WVC Volley verloor de laatste drie thuiswedstrijden, Veracles is nog ongeslagen dit seizoen. Dus eitje – appeltje. Als voorspellen zo eenvoudig was hadden we de toto al meermalen gewonnen en hadden we ergens een klein subtropisch eilandje in bezit, dus, we wachten maar af.

Apollo 8 dames 2 gaat op bezoek bij de reserves van VC Zwolle. De nummer tien van de ranglijst ontvangt de nummer drie. Apollo boekte mooie uitzeges bij Dash, Wevo en WVC, VC Zwolle II wist thuis tegen Set-Up II behoorlijk te verrassen en liet zien zelfs bij en 0-2 achterstand niet te capituleren, maar een andere keer lieten ze bij een 2-0 voorsprong de winst nog tussen de vingers door glippen. Een open strijd? Apollo zal het verschil op de ranglijst ook in het veld waar moeten maken.

Springendal Set-Up ’65 II kan wel weer een succesje gebruiken. Vorige week met 0-4 thuis van Veracles verloren, eigenlijk kansloos, de wedstrijd ervoor een 0-2 voorsprong bij VC Zwolle uit handen gegeven, met andere woorden zeven sets achter elkaar verloren. Dan kun je toch wel wel weer een opsteker gebruiken. Ze reizen naar Sneeek, dat twee puntjes minder heeft en natuurlijk een kans ziet om van plaats op de ranglijst te wisselen. Tegen VC Zwolle was er vorige week een 3-1 zege, dat spreekt in hun voordeel gezien het verlies van Set-Up tegen Zwolle. Dat op het scorebord tot uitdrukking brengen is een volgende opgave.

Heva VCV Varsseveld (5-7) gaat naar Tubbergen. Zij krijgen van doen met Dynamo (6-13) dat een goede vorm te pakken schijnt te hebben, gezien het bekertoernooi en de twee gewonnen punten bij Apollo 8. Tot nu versloegen ze Sneek II, Zwolle II en Rosstars, van Rosstars verloor VCV, dit als vergelijk. VCV zal de 0-4 nederlaag van afgelopen weekend willen rechtzetten, de derde nederlaag op rij, en weer willen aanknopen bij het succes tegen Dash. Dynamo gaat steeds met veel enthousiasme de strijd aan en heeft bij een goed resultaat een mooie puntenkloof naar de gevarenzone geslagen. VCV heeft de punten hard nodig om daaruit te klauteren.

Voor Rosstars (6-13) en Dash (6-6) geldt min of meer hetzelfde. Rode lantaarndrager Dash heeft de punten heel hard nodig om het verschil naar net boven de gevarenzone een stuk kleiner te maken, terwijl Rosstars daar met een goed resultaat afstand van kan nemen. Rosstars won de laatste thuiswedstrijd, Dash leed uit ruim verlies in Groningen bij Veracles, was daarvoor in Ootmarusm dicht bij succes.

Natuurlijk gaan we u zondag weer informeren hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort en Elise Goossen-Haarhuis. .