Vizier op volleybal

 

De strijd om de koppositie in 1BD

VoV, 25-11-2021. 17:30 uur. Vorige week veranderde Armixtos van de virtuele koploper in de reële. Door de vijfpunter in Utrecht namen ze de eerste plaats over van Peelpush D2 en Havoc, die speelvrij waren, en tot afgelopen zaterdag met 9-32 gezamenlijk aan kop gingen.

Armixtos staat nu met 33 punten uit acht wedstrijden bovenaan en zal die positie na één week met serve, smash, blok en ace gaan verdedigen tegen Peelpush D2, dat met dezelfde wapenen zal proberen opnieuw een greep naar de macht te doen. Om 15:00 uur begint in de Pijp het gevecht om de koppositie.

Voor die eerste plaats is er ook nog een andere kaper op de kust, te weten Havoc dat in Haps VC Velden (8-17) te gast heeft. Dat de ploeg uit Haps op een vijfsetter in Amsterdam hoopt is wel logisch, dat ze dan via de volle buit of winst in vier sets weer een kans hebben om koploper te worden zal hen wel aanstaan. Echter tussen die wens en de realiteit staat VC Velden. Vorige week kwamen beide teams niet in actie, er zal dus eigenlijk genoeg energie in de ploegen moeten zitten om er een mooi spektakel van te maken.

Zelfs Volley Meerkerk ’95 (4de, 9-30) kan bij gunstige resultaten van de andere concurrenten en bij de volle buit van hunzelf zomaar op een gedeelde eerste plaats komen. Daar hebben ze dan wel een zege zonder set verlies, net als vorige week tegen VC WIK, tegen Pegasus (9de, 8-14) voor nodig.

In het rechter rijtje is de wedstrijd tussen Next Volley (11de, 6-11) en Stravoc (10de, 6-12) interessant. Beide teams kwamen vorige week niet in actie, hun wedstrijden werden uitgesteld. Het verschil naar de teams boven hen is maar gering, bijvoorbeeld Inter Rijswijk dat zevende staat en twee wedstrijden meer speelde heeft maar drie en vier punten op hen voor. Een goede uitslag van Next Volley of Stravoc kan het begin zijn van de stap naar de middenmoot.

Inter Rijswijk speelt thuis tegen het hekkensluiter VC Wik (9-6) en begint als favoriet aan dat duel. Wegens thuisvoordeel en wegens hun betere stand op de ranglijst.

Zaanstad zal hun goede serie met zeges tegen Inter Rijswijk (3-2), VC WIK (3-1) en Pegasus (0-4) een vervolg willen geven tegen VVU D2, dat wel tien punten meer heeft en drie plaatsen hoger staat, maar in de laatste twee wedstrijden niet een set winst te winnen. Dat was wel tegen Havoc en Armixtos, maar toch! De dorst naar setwinst, na twee wedstrijden droog te hebben gestaan, zal wel groot zijn, en zal tegen Zaanstad gelest moeten worden. Of Zaanstad dat laat gebeuren?

Wij houden u op e hoogte.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.

PS: Indien er wedstrijden uit deze Divisie worden uitgesteld melden we dat zateragmorgen in de VoV weekend Top 10 (en meer).