Vizier op volleybal

 

Een topduel en derby’s in 1AD

VoV, 25-11-2021. 17:21 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames staat voor zaterdag de topper tussen SV Dynamo Dames 2 van trainer/ coach Luuk Jothmann en koploper Halley uit Wehl op het programma. De teams beginnen om 16:30 uur in Omnisport aan hun duel, dat het verschil in punten naar acht kan tillen, maar ook een nieuwe koploper kan opleveren. Maar dan moet de thuisploeg wel heel erg goed voor de dag komen.

SV Dynamo heeft de laatste vijf wedstrijden gewonnen, Halley is nog ongeslagen dit seizoen en begint als favoriet aan dit duel. Voor de spanning bovenin zou een vijfsetter mooi zijn, dan bestaat de mogelijkheid dat de teams weer allemaal een stukje dichter bij elkaar komen.

In de gemeente Dinkelland, met als vertegenwoordigers Wevo, Rosstars, DeVoKo en Set-Up ’65 in deze divisie, wordt de derby Set-Up ’65 Dames 2 vs. DeVoKo gespeeld. Altijd een duel met een bijzondere lading als de siepels tegen de köttelpeern volleyballen.

Met een van oorsprong DeVoKo man als trainer/ coach bij Set-Up ’65 langs de lijn en een ex-Set-Up ’65 dames 1, heren 1 en dames 2 coach bij DeVoKo. Laten we maar zeggen als extra ingrediënt voor deze derby. DeVoKo staat derde (8-30), Set-Up vijfde (7-23). Veelal blijkt de ploeg uit Ootmarsum in de derby’s met de buren uit Denekamp de sterkere, maar of dat nu weer opgaat? Vanuit Set-Up ’65 wordt geprobeerd een livestream te verzorgen voor de fans van beide teams en andere belangstellenden.

In Assen wordt de Drentse derby tussen Sudosa-Desto Dames 2 en Emmen gespeeld. De ploeg uit Assen staat tien punten voor en zal door de zege afgelopen zaterdag in Weerselo een portie zelfvertrouwen hebben ingeslagen. Emmen daarentegen verloor thuis met 1-3 van SV Dynamo D2 en zal als referentie voor een positief resultaat hun 1-3 uitzege bij Donitas D2 meenemen. Ook hier gelden de derby regels, al is dat bij een provinciale derby in een net iets mindere mate dan bij een gemeentelijke, stads- of clubderby.

Het wordt tijd dat hekkensluiter Rosstars (9-9) zich voor het behaalde niveau en de redelijke resultaten tegen de topteams als Halley, SV Dynamo D2, VoCASA D2 (steeds maar één set gewonnen) nu eens meer gaat belonen. Thuis tegen Alterno D2 (9-16) komt die gelegenheid aanstaande zaterdag voorbij.  Makkelijk zal het niet worden, Alterno won afgelopen zaterdag met 3-2 van Set-Up, waarvan Rosstars eerder met 0-4 verloor. Om u een indicatie te geven, dat het niet zomaar van een leien dakje zal gaan. Rosstars thuis altijd lastig geldt hopelijk voor de ploeg van Tjarko Muis vanaf aanstaande zaterdag, al zal Alterno het liever bij de volgende thuiswedstrijd willen laten ingaan.

Wevo had niet zo’n beste livestream première tegen Sudosa-Desto D2. Maar ze zullen na tegenvallende kikcijfers wel niet meteen van de buis gehaald worden en wellicht komt er nog een vervolg bij een volgende thuiswedstrijd op 11 december als er dan nog steeds geen publiek welkom is. Daarvoor spelen ze twee keer uit, te beginnen met zaterdag in het achtkastelendorp Vorden tegen Dash. Beide teams beginnen er met een heel verschillende bagage uit hun laatste duel aan. Dash won in Groningen met 1-3 van Donitas D2, Wevo verloor thuis met 1-3 van Sudosa D2. Welk team uit dit resultaat de meeste motivatie haalt om te gaan vlammen?

VoCASA D2 (4de, 8-27) speelt thuis tegen Donitas D2 (10de, 9-12). VoCASA speelde vorige week niet, hun duel  in Denekamp tegen DeVoKo werd uitgesteld. Donitas verloor zoals gezegd thuis met 1-3 van Dash en zal als underdog naar Nijmegen reizen. Met de intentie om met een stunt in de tas naar Groningen terug te keren. Maar tussen heen- en terugreis zal VoCASA er alles aan doen om die plannen niet uit te laten komen en de underdog de ‘outsider’ te laten blijven.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.

PS: Als er wedstrijden in deze divisie worden uitgestel nemen we dat op in onze VoV weekend Top 10 (en meer) van aanstaande zaterdag.