Vizier op volleybal

 

Over de zekerheden in de Topdivisie B dames.

VoV, 25-11-2021. 17:14 uur. Één ding is zeker, staat als een paal boven water, daar valt niet aan te tornen, niet over te redetwisten, op geen enkele wijze. Het is een waarheid als een koe. Is niets nieuws en iets volkomen vanzelfsprekends.

Dat geldt voor zowel wereldrecordhouder Conegliano (75 opeenvolgende zeges) als voor koploper US Amsterdam in de Topdivisie B dames, dat al 9 wedstrijden ongeslagen is. Namelijk dat de eerste nederlaag na deze serie elke week een week dichterbij komt. Dat is een niet te ontkennen stelling, die ook niet nader bewezen hoeft te worden. De tijd levert het bewijs, dat is gewoon zo. De vraag is alleen wanneer dat tijdstip is aangebroken.

Zou dat aanstaande zaterdagavond zijn voor US, als ze op bezoek gaan Activia in Sint Anthonis? Hun gastheren zagen hun laatste twee wedstrijden (vs. Volley Tilburg en VoCASA) niet doorgaan. Sinds 6 november, toen ze met 3-2 bij mede- koploper Sliedrecht D2 verloren, hebben ze geen competitieduel meer gespeeld. Maar wellicht is de honger naar de bal en de punten daarom des te groter. US had vorige week geen kind aan Spaarnestad en kwam de week ervoor tegen Orion net met de hakken over de sloot via winst in de vijfde set. Wij denken dat het een mooi volleybalgevecht gaat worden met twee aan elkaar gewaagde teams.

Ook in Budel bij Ledûb (4de, 8-15) vs. VollinGo (5de, 7-14) belooft het een mooie wedstrijd te worden. De voortekenen zijn in ieder geval goed. Ondanks dat Ledûb vorige week niet speelde hebben ze in de weken ervoor aangetoond een serieuze tegenstander te zijn voor de topploegen. En VollinGo deed dat met zeges zonder set verlies tegen Keistad en VCN Dames 2. Dat vanwege de topper Activia vs. US er bij een goed resultaat en een gunstige uitslag in Sint Anthonis een positieverbetering voor beide partijen mogelijk is, zal alleen maar meer motiveren om vol voor de winst te gaan.

Wat we aan het begin van dit artikel zeiden over de zekerheid dat de eerste nederlaag elke week een week dichterbij komt gaat ook op voor de eerste winst. Spaarnestad (12de, 9-0) leed negen nederlagen achter elkaar dit seizoen maar met honderd procent zekerheid kan ook hier worden beweerd dat de eerste zege elke week een week dichterbij komt. Maar of dat al opgaat aanstaande zaterdag tegen Orion (7de, 8-11) is nog maar de vraag. Nou verloor Orion een paar weken geleden uit bij Thor, dat ook in de onderste regionen staat. Dus wie weet?

Keistad (9de, 8-8) en Volley Tilburg (11de, 8-6) bivakkeren onderin de stand, hetgeen winnen en punten pakken tot een noodzaak maakt. Volley Tilburg neemt als laatste resultaat een 0-3 nederlaag tegen VoCASA mee naar Amersfoort, Keistad boekte hun laatste overwinning op 23 oktober tijdens de bekerdriekamp. Toen wonnen ze van Halley. Daarna was er in de competitie verlies tegen Ledûb, VCN Dames 2 en VollinGo. Het lijkt erop dat beide teams wel weer een succesje kunnen gebruiken. Maar de een zal de ander moeten teleurstellen.

Sliedrecht Sport dames 2 (2de, 8-19), met zes punten achter de naaste belager van koploper US, gaat op bezoek in Capelle bij VCN-dames 2 (8ste, 9-11). Dat mogen we toch een derby noemen gezien de geografische ligging van de plaatsen. Maar of daar dan ook die speciale derbywetten gaan gelden? Dat bijvoorbeeld de plaats op de ranglijst niks uitmaakt! Dat wagen we te betwijfelen. Onzes inziens reist Sliedrecht al favoriet naar Capelle. Maar of ze dat ook waar gaan maken?

VoCASA (6de, 7-13), dat vorige week met 0-3 bij Volley Tilburg vertrok, krijgt zaterdag met Thor (10de, 8-6) de ranglijstburen van die ploeg op bezoek. En als we dan heel rechtlijnig beweren dat als je uit bij Volley Tilburg wint je ook wel thuis van Thor zult winnen, moet er toch wel een kern van waarheid inzitten. Ook al is het ranglijstjournalistiek.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal.

PS: Als er wedstrijden uit deze divisie uitgesteld worden melden we dat aanstaande zaterdag in de VoV Weekend Top 10 (en meer)