Vizier op volleybal

 

Topduels, stads- en streekderby’s in TDA

VoV, 25-11-2021. 17:08 uur. Vorige week was het in de Topdivisie A Dames voor elk wat wils, deze week is het wedstrijdmenu niet veel anders. Derby’s en topduels staan er op het programma met zelfs een topduel dat een derby is. Laten we daar dan maar eens mee beginnen.

Als om 19:30 uur in de Groene Hel van Veracles wordt aangefloten voor de wedstrijd tussen Veracles (6de, 7-15) en Donitas (2de, 9-19) zijn er al elf stadsderby’s tussen de twee studenteteams eerder op de dag gespeeld. Van dames 11 t/m dames 3 en van Heren 1 tot en met Heren 5 bij de thuisploeg tegen hun divisie en klasse genoten van de geel-zwarten.

De strijd van de vlaggenschepen is dan de kroon op de dag voor deze stadsderby’s. En die zullen beide teams maar al te graag willen winnen, en dan niet alleen omdat het voor de stand erg belangrijk is, maar ook omdat er nog zoveel ander kruisverbanden meespelen. Voor al die studenten is het natuurlijk doodzonde dat ze er niet bij aanwezig kunnen zijn. Maar het is nu eenmaal niet anders.

De streekderby vindt in Borne plaats, waar Apollo 8 dames 2 (9de, 9-9) thuisvoordeel heeft tegen Dynamo Tubbergen (8ste, 9-12). Alleen de stand al is voldoende om ervan uit te gaan dat het een spannend duel gaat worden. Apollo 8 dames 2 ging vorige week in Amsterdam via o.a. 26-24 en 36-34 twee keer met het kleinste verschil ten onder, hetgeen weer goed was voor een ‘net niet’ notitie. Dynamo Tubbergen verzette zich hevig tegen Krekkers, maar moest na de 2-2 in sets de meerdere erkennen in hun buurvrouwen. Op de voorhand kan het in Borne weer een mooi derbyduel worden.

Krekkers (3de, 9-18) ontvangt in Maria Parochie Alterno (4de, ook 9-18). Zonder de prestaties van hun tegenstanders tekort te willen doen hadden we toch verwacht dat beide teams vorige week een beter resultaat zouden behalen dan de 2-3 in Tubbergen en de 2-3 nederlaag in Apeldoorn. Helemaal nadat Alterno in Groningen bij Veracles met een 1-3 zege was vertrokken. Het eigen niveau halen en zo bijblijven en niet afhaken bij de top twee, dat zal het devies van beide teams zijn.

Op koploper Sudosa-Desto (8-21), vorige week namen ze de koppositie van Donitas over via een 0-3 winst tegen deze ploeg in Groningen, lijkt een makkelijke klus te wachten aanstaande zaterdag. VC Zwolle D2  (voorlaatste, 8-3) komt op bezoek en zal al een stunt in het kwadraat moeten uithalen als ze met de winst op zak naar de hoofdstad van Overijssel terug willen keren.

Dat van die stunt in het kwadraat geldt ook wel een beetje voor VC Sneek D2, de rode lantaarndrager met 8-2, die in Rijssen tegenover Rivo komen te staan. De ploeg die vorige week verraste met een 2-3 zege in Apeldoorn. Als je in Apeldoorn van Alterno kunt winnen, moet dat in Rijssen tegen VC Sneek ook mogelijk zijn, lijkt een logische conclusie. Maar is tevens ook de valkuil voor de thuisploeg.

WVC Volley, dat vorige week niet in actie kwam, krijgt US Dames 2 in Wierden op bezoek. De Amsterdammers presteren goed tegen Tukker teams. Ze wonnen van Apollo 8 D2 en Dynamo Tubbergen en verloren via de tiebreak van Krekkers en Rivo. Dat leverde 8 van de 16 punten tot nu op. WVC heeft er 6, als laatste resultaat staat een 1-3 thuisnederlaag tegen Donitas, waar misschien een puntje een mooie beloning was geweest voor veel inzet en passie. Dat zal de ploeg zaterdag ook weer nodig hebben, want voor niets gaat de zon op (en onder) en komen zeker de punten niet binnen.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.

PS: Indien er wedstrijden worden uitgesteld uit deze Topdivisie nemen we dat op in onze VoV weekend Top 10 (en meer)