De successen en teleurstellingen in THA

VoV, 18-09-2022. 3:30 uur. Er is weer aangefloten in de sporthallen. De voorbereiding en de oefenpotjes zitten erop. De vakantie is afgelopen en volleyballen doe je weer met schoenen aan op een goede vloer en niet met blote voeten in het zand.

De bal vloog gisteren ook weer heen en weer over het net in de Topdivisie A bij de heren, niet aan een stuk door natuurlijk, want anders waren er maar weinig punten te tellen. De eerste successen, de eerste teleurstellingen. De eerste koploper en de eerste rode lantaarndrager, het hoort er allemaal bij als de competitie weer van start is gegaan.

Bij Reflex vs. VoCASA Heren 2 was er succes voor de thuisploeg. Daar was echter wel een flinke teleurstelling voor nodig om de ploeg ‘wakker’ te krijgen want de eerste set ging met een dikke 14-25 naar de gasten uit Nijmegen. Het herstel kwam via een nipte 26-24 winst in de tweede set, waarna de klus met twee keer 25-20 winnend werd afgemaakt.

Webton vs. Madjoe leverde de gasten uit Enkhuizen de eerste twee punten van het nieuwe seizoen op. Middels dus een 2-3 zege in Hengelo. Webton slaagde erin om in de vierde set met een nipte 25-23 het eerste competitiepuntje binnen te halen, de spanning erin te houden en de tiebreak af te dwingen nadat het via 25-27, 25-19 en 15-25 op een 1-2 achterstand in sets was gekomen. In de vijfde set ging het echter met ruim verschil de verkeerde kant op, Madjoe won met 7-15.

Niet constant genoeg, zoekend, onzeker, dat zijn de woorden die de wedstrijd het best typeren zegt Webton correspondent Jaap Heerze over het verlies. Uiteindelijk was het behaalde punt mooi meegenomen.

AVV Keistad vs. Sudosa- Desto kende een uitermate spannende en lange vierde set. Aan het eind ervan stond er 29-31 op de borden en hadden de gasten uit Assen de eerste zege van het nieuwe seizoen te pakken. In de sets ervoor had Sudosa-Desto met 19-25 in de eerste set de leiding genomen, kwam Keistad op 1-1 via 25-21 en hadden de bezoekers zich naar de beste uitgangspositie voor de winst gespeeld met de 20-25 in de derde set. Het duurde daarna even, maar die beste uitgangspositie werd dus ook verzilverd.

DIO Bedum vs. EVV Elburg eindigde in een 3-0 zege voor de ploeg uit het Hoge Noorden. Verdere details zijn helaas niet bekend, de uitslag ontbrak nog op de Nevobo site. Volgens DIO was het een leuke wedstrijd, met een 3-0 zege in de pocket lijkt ons dat meer dan logisch voor de thuisploeg en minder logisch voor de gasten.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Webton.

PS: Wegens het ontbreken van meerdere uitslagen in de Topdivisie B mannen op de Nevobo site is er nog geen recapitulatie te geven.