De winnaars en de verliezers in TDB

VoV, 18-09-2022. 3:35 uur. Er is weer aangefloten in de sporthallen. De voorbereiding en de oefenpotjes zitten erop. De vakantie is afgelopen en volleyballen doe je weer met schoenen aan op een goede vloer en niet met blote voeten in het zand.

De bal vloog gisteren ook weer heen en weer over het net in de Topdivisie B bij de dames, niet aan een stuk door natuurlijk, want anders waren er maar weinig punten te tellen. De eerste winnaars en de eerste verliezers zijn er weer. De eerste koploper en de eerste rode lantaarndrager, het hoort er allemaal bij nu de competitie weer van start is gegaan.

VoCASA vs. VollinGo werd alleen in de tweede set spannend, daarvoor en daarna had de thuisploeg het voor het zeggen. De eerste set pakten ze met negen punten verschil (25-16), de derde zelfs nog met ééntje meer (25-15). Daartussen deden de gasten uit Gouda lang mee voor de winst, althans aan het eind was er met 25-23 maar het kleinste verschil voor verlies. Met de 3-0 zege had VoCASA een voorbeeldige start van het seizoen.

AVV Keistad vs. Spaarnestad gaf in de eerste set een 22-25 uitslag voor de gasten. Dit eerste gewin bleek echter…. Juist. Want daarna gingen drie sets op rij met zeer ruim verschil naar de ploeg uit Amersfoort. Met 25-12, 25-11 en 25-17 hielden zij de volle buit in eigen huis.

Sliedrecht Sport D2 vs. Volley Tilburg werd in vijf sets beslist waarbij de thuisploeg een 1-2 achterstand in sets ongedaan maakte. Volley Tilburg kwam op die voorsprong via 21-25, 25-18 en 23-25. Maar in de vierde set ging het met ruime cijfers (25-13) kopje onder. Ook in de laatste set kregen ze dertien punten mee, en verloren dus met 15-13 en 3-2.

Ledûb vs. US Amsterdam Dames 1 werd in drie sets beslist. Voor topdivisiestad Amsterdam was het gisteren geen goede dag. De drie teams uit de hoofdstad verloren alle drie. US Dames 2 leed een 3-1 nederlaag in Maria Parochie, US Dames 1 had het traditiegetrouw heel erg lastig in Budel en verloor met 3-0. Via de setstanden 25-18, 25-19 en 25-22.  Het vieren van de overwinning op het openingsfeestje ging even niet door, als zal dat geen echte belemmering zijn geweest om het feestje morrend te ondergaan.

Activia vs. Armixtos. Met daarin de derde nederlaag voor een topdivisieploeg uit Amsterdam. Debutant Armixtos maakte het de kampioen van vorig seizoen in de eerste set nog knap lastig (26-24) en kon ook in de tweede goed meekomen (25-21), maar moest in de derde en laatste set voortijdig afhaken (25-15) en leed dus een 3-0 nederlaag.

Met de huidige stand kunnen we concluderen dat VoCASA als koploper in de stand na één wedstrijd alleen maar kan zakken in de volgende  21 wedstrijden en dat VollinGo daarin als hekkensluiter alleen maar kan stijgen op de ranglijst.