Vizier op volleybal

 

De titelstrijd is nog niet gestreden

VoV, 01-05-2019. 5:46 uur. Het kan nog alle kanten op, de afloop van de strijd om het Nederlandse Kampioenschap bij de mannen. De play off serie tussen Lycurgus en Orion is vanavond aan de derde editie van deze jaargang toe, beide ploegen waren in hun thuisduel de sterkste. Lycurgus na een zwak begin met 3-1, Orion via een sterke finish met 3-2. Die winst betekende tevens dat beide teams elkaar dit seizoen minimaal nog twee keer tegenkomen, eerst vanavond in Groningen, en dan nogmaals in Doetinchem. Maar een vijfde duel is ook zeker niet uitgesloten.

Op RTV Noord was als reactie van Wytze Kooistra te lezen n.a.v. de tweede wedstrijd: “Beide ploegen zitten het hele jaar al dichtbij elkaar, het duel in Doetinchem was daar een afspiegeling van. In de vijfde set kwamen we achter, maar daarna goed terug. We misten toen een aantal cruciale punten en dat heeft ons de overwinning gekost.’

Lycurgus – coach Arjan Taaij had al voorspeld dat het een spannende serie kon worden. ‘Dat is gebaseerd op het hele jaar, dat zag je in Doetinchem ook terug. Het niveau ging op en neer aan beide kanten. Elke set heeft zijn eigen verhaal. In de 4e en 5e set hadden we alleen aanvallend te weinig in te brengen.’  Een bijzonder punt viel in het derde bedrijf. Het laatste punt van de set werd toegekend aan Lycurgus, doordat Orion met een man te weinig in het veld stond.

Voor beide ploegen zal veel afhangen van de scoringsdrift en de vorm van hun diagonalen, die ongetwijfeld alles op alles zullen zetten om met een kampioenschap afscheid te kunnen nemen. Bij de Groningers is dat Wytze Kooistra en bij Orion Joris Marcelis. Beide dertigers zijn aan hun laatste kunstjes als actief volleyballer bezig,

Vanavond om 19:30 begint in MartiniPlaza het derde duel. De winnaar weet in ieder geval dat er ook nog een vijfde duel kan volgen, de verliezer gaat met de opdracht van het veld die in de volgende wedstrijd (op zondag 5 mei om 13:30 uur in Doetinchem) af te dwingen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.