Vijfde titelduel ter Maat en Fenerbahce

VoV, 01-05-2019. 5:56 uur. De titelstrijd in Turkije bij de mannen moet via een vijfde wedstrijd worden beslist. Nadat Fenerbahce twee keer in eigen huis won, was het daarna Arkas Izmir dat de stand met twee thuisoverwinningen gelijk trok. Eerst op het nippertje in de tiebreak van de derde wedstrijd en gisteren met een ruime 3-0 zege via de setstanden  25-19, 26-24 en 25-18.

Ter Maat was bij Fenerbahce de productiefste speler met 14 punten. Arkas scoorde meer eigen punten (53/44), was vooral blokkerend een maatje groter dan Fenerbahce met 13 om 4 scores.

In de eerste set maakte Arkas het verschil na de 14-12 voorsprong. Zie liepen uit naar 21-15 via onder andere een ace van Robert Tath en een paar aanvallende missers van Fenerbahce. Op 24-16 kon ter Maat het verlies nog uitstellen tot 24-19, een blok op  Hidalgo maakte de set af.

De tweede set was erg spannend in de finale. Fenerbahce kwam met 19-22 voor, kreeg het echter niet voor elkaar om op de side out te scoren na de 20-22, een foutserve van hen. Twee blokpunten en een ace later stond Arkas met 23-22 voor, ter Maat maakte 23-23 en even later 24-24. Maar de 25-24via een netfout kon hij en ook zijn ploegmaten daarna niet meer wegwerken. Het werd 2-0 via de 26-24.

In set drie maakte Arkas Izmir na 14-12 een serie van vijf punten waarmee ze een voorschot op de winst namen. Fenerbahce kwam in het verdere verloop van de set niet meer verder dan punten op de side out en zo werd de stand 22-16. Met 25-18 verlies werd de set en met 3-0 de wedstrijd afgesloten.

Zoals gezegd is de stand in wedstrijden nu 2-2 en zal een vijfde duel de beslissing moeten brengen. Dat duel staat voor 04 mei om 14:00 uur genoteerd. Arkas Izmir heeft dan opnieuw thuisvoordeel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Fenerbahce.